Mliečny punč

elixir - fotkaelixir, 11. novembra 2012
Mliečny punč
Foto: elixir

Punč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma. Občas dobre padne po návrate domov, zo studeného počasia. Hlavne Zobraziť celý popisPunč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma. Občas dobre padne po návrate domov, zo studeného počasia. Hlavne keď chceme trošku zmeny mimo čaju, kávy či mliečka s medom.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,4 l
2 PL
2 ks
4 PL alebo likér
1/4 KL

Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Zohrejeme mlieko, ale neprivedieme ho do varu... Pridáme med, ktorý v ňom rozmiešame.

    Mliečny punč - obrázok 1
  2. 2

    Prilejeme bielka, zvolený alkohol a dobre premiešame. Myslím, že originál recept je s koňakom, ale nájde sa aj veľa iných variácií. Ja som si dnes zvolila sanddorn likér, tiež typický nemecký alkohol, ktorý sa teší veľkej popularite najmä pri Baltskom mori... tiež sme neodolali. :)

  3. 3

    Nalejeme do pohárov a na vrch nasypeme trošku mletého muškátového oriešku.
    Výsledná chuť kombinácie mliečka, medu, sanddornu a oriešku sa chuťovo trošku približuje zrelým banánom.

    K Heiße Oma som pridala jablkový muffin

    Deti

Diskusia k receptu

nonna
Zaujímavé, musí sa nechať, aj keď som ja milovníčka vínka a nielen preto, že som študovala, ukladám do svojej KK. A som zvedavá na ďalšie Tvoje recepisy. Posielam veľa pozdravov do Berlína zo vzdialenejšej domoviny.
radulienka
Mňam, viem si to dobre predstaviť aj s tým v preklade rakytníkom rešetliakovým, ale ja si do toho najradšej dávam rum, vďaka za recept...
ejta
A tie bielka iba tak, nevyslahane, surove ? To co sa tam s nimi stane ? Neviem si to predstavit......
elixir
ejta, áno, keď máš teplé mliečko (ale nie úplne vrelé), zahustia ho... ja som to robila tak, že bielko som zmiešala s alkoholom a "rozbila" ho miešaním. A potom ešte v mliečku miešaš... Aj ja som bola prekvapená zo začiatku... ale je to moc fajn. :) Neboj, nedrží Ti tam v kope. :)
Niekde dávajú i žĺtko, no mne sa to s bielkom zdá lepšie.

A ďakujem aj za milé komentáre. :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha