Foto: elixir
Punč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma. Občas dobre padne po návrate domov, zo studeného počasia. Hlavne Zobraziť celý popisPunč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma. Občas dobre padne po návrate domov, zo studeného počasia. Hlavne keď chceme trošku zmeny mimo čaju, kávy či mliečka s medom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Zohrejeme mlieko, ale neprivedieme ho do varu... Pridáme med, ktorý v ňom rozmiešame.
-
2
Prilejeme bielka, zvolený alkohol a dobre premiešame. Myslím, že originál recept je s koňakom, ale nájde sa aj veľa iných variácií. Ja som si dnes zvolila sanddorn likér, tiež typický nemecký alkohol, ktorý sa teší veľkej popularite najmä pri Baltskom mori... tiež sme neodolali. :)
- 3
Nalejeme do pohárov a na vrch nasypeme trošku mletého muškátového oriešku.
Výsledná chuť kombinácie mliečka, medu, sanddornu a oriešku sa chuťovo trošku približuje zrelým banánom.
K Heiße Oma som pridala jablkový muffin
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Niekde dávajú i žĺtko, no mne sa to s bielkom zdá lepšie.
A ďakujem aj za milé komentáre. :)