Foto: naja
Klasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly). Najcastejsie ich vidiet z bielou cukrovou polevou. Dajú sa ozdobiť lentilkami, medvedíkmi Zobraziť celý popisKlasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly). Najcastejsie ich vidiet z bielou cukrovou polevou. Dajú sa ozdobiť lentilkami, medvedíkmi a inými surovinami podla chuti. V Nemecku sú obľúbení hlavne u detí. Nájdu sa často na narodeninových oslavách pestro ozdobené. Nieco k povodu: v roku 1950 z USA do Nemecka. Povodne sa volali "Black and White Cookie". Nemeci ich premenovali, na "Americanov" lebo to bolo pre nich kratsie. A takto sa doteraz volaju.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Maslo + cukor krystalovy + cukor vanilkovy a 2 cele vajicka vymiesame.
- 2
Muku + prasok do peciva zmiesame v druhej miske a pridame k hmote, ktoru sme z masla a ostatnych prisad vymiesali - nakoniec pridame mlieko. Ja davam aj stavu a koru z citrona (limetky).
- 3
Ruru si predhrejeme na 180 °C.
- 4
Na plech dame cesto, jeden "American" = 1 kopcom naplnena PL cesta. Medzi kopkami cesta treba nechat viac miesta, cesto nadobudne objem.
- 5
Pecieme pri ca. 160 °C priblizne 13-15 min. Upeceny su ked su svetlo hnedy.
- 6
Pokial sa Americania pecu, vymiesame si praskovy cukor z citronom.
- 7
Po upeceni priamo este teple, potreme rovnu plochu - polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale jeden nikdy nevie ,prečo niektoré jedla majú názov , o ktorom v krajine podla ktorej ho nazvali nemajú sajn( napr. Ruské vajce,parížsky salat ,....)