Amerikaner - Američania

naja - fotkanaja, 29. marca 2013
Amerikaner - Američania
Foto: naja

Klasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly). Najcastejsie ich vidiet z bielou cukrovou polevou. Dajú sa ozdobiť lentilkami, medvedíkmi Zobraziť celý popisKlasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly). Najcastejsie ich vidiet z bielou cukrovou polevou. Dajú sa ozdobiť lentilkami, medvedíkmi a inými surovinami podla chuti. V Nemecku sú obľúbení hlavne u detí. Nájdu sa často na narodeninových oslavách pestro ozdobené. Nieco k povodu: v roku 1950 z USA do Nemecka. Povodne sa volali "Black and White Cookie". Nemeci ich premenovali, na "Americanov" lebo to bolo pre nich kratsie. A takto sa doteraz volaju.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g
125 g
1 bal.
2 ks
300 g
2 ČL
5 PL
Poleva:
150 g
6 ČL alebo limetky




Postup

  1. 1

    Maslo + cukor krystalovy + cukor vanilkovy a 2 cele vajicka vymiesame.

  2. 2

    Muku + prasok do peciva zmiesame v druhej miske a pridame k hmote, ktoru sme z masla a ostatnych prisad vymiesali - nakoniec pridame mlieko. Ja davam aj stavu a koru z citrona (limetky).

  3. 3

    Ruru si predhrejeme na 180 °C.

  4. 4

    Na plech dame cesto, jeden "American" = 1 kopcom naplnena PL cesta. Medzi kopkami cesta treba nechat viac miesta, cesto nadobudne objem.

  5. 5

    Pecieme pri ca. 160 °C priblizne 13-15 min. Upeceny su ked su svetlo hnedy.

  6. 6

    Pokial sa Americania pecu, vymiesame si praskovy cukor z citronom.

  7. 7

    Po upeceni priamo este teple, potreme rovnu plochu - polevou.

Diskusia k receptu

nika60
Tento recept ma zaujal, určite ho vyskúšam...
naja
@martamm ano je to vyborne pecivo .. chuti to skoro ako piskota ... z lievancami to nema chutovo nic spolocne ;-)
babav
@ naja ,zaujíma ma prečo sa tieto kolaciky tak volajú.Tu nič take nepoznám,
ale jeden nikdy nevie ,prečo niektoré jedla majú názov , o ktorom v krajine podla ktorej ho nazvali nemajú sajn( napr. Ruské vajce,parížsky salat ,....)
naja
@babav tie kolace sa dostali v roku 1950 z USA do Nemecka. povodne sa volali "Black and White Cookie". Nemeci ich premenovali, na "Americanov" lebo to bolo pre nich kratsie. A takto sa tu doteraz volaju a v ziadnej cukrarni nechybaju :-)
naja
"Black and White Cookie" - napoly z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou ...
madlenka
Dakujem za vyborny napad, skvele aj ako sladke ranajky, ukladam :-)
radost
toto ma niekedy odskúšať láka-pre svoju jednoduchosť...je možné ich aj plniť a zlepovať?alebo na koláčik dať plnku..proste-iné "novosti"..??čo myslíš..?
naja
@radost ... je to naozaj velmi chutne z tou cukrovo-citonovou polevou ... plnit sa to neda, to cesto je tekute, ked sa dava na plech ... zlepit si ich potom mozes .. ale j ato poznam bud z tmavou cokoladvou polevou alebo tou cukrovou a je to vyborne .. staci tu jednu stranu potret :-) ... vyskusaj podla receptu, az ti to nebude chutit si to mozes potom obnovit ...
babav
@naja ,teraz už viem o ktoré sa jedna....v NY ich pecu v tradičnej cukrarni stále,najpopularnejsie sú čierno- biele :-)
bozulka
Piškotka poliata citronovou polevou...to mám rada.Nerozlieva sa cesto veľmi?Tvoje vyzerajú pekne.
3sandra3
to je zaujímavé,,, vyskúšam, lebo som zvedavá ako chutia Američania
naja
Nie .. to cesto sa nerozlieva ... drzi v kope .. da sa bez problemu lyzicou nalozit na plech :-)
morenajea
odskúšané: cesto sa poriadne lepí, vôbec sa mi nerozliali, prvá reakcia po ochutnaní "ako palacinky!" vyšlo cca. 45ks






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia