Frankfurtský mrežovník

emdy - fotkaemdy, 24. marca 2013
Frankfurtský mrežovník
Foto: emdy

Voľakedy som to niekde videl a prišiel čas to vyskúšať..... tu je výsledok....

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Suroviny

0,5 kg
z 20  g droždia
100 g
1 PL
10 g
100 g
3 ks
12 ks




Postup

  1. 1

    Z kvásku, hladkej múky, masti, horčice a verených zemiakov, vypracujeme vláčne cesto. Párky si prekrojíme po dĺžke. /Odporúčam niečo kvalitné a naozaj mäsové/ Prvý pokus bol /viď obrázok nižšie/ : ceto prekladané s párkou, to sa mi celkom nepáčilo.

    Frankfurtský mrežovník - obrázok 1
  2. 2

    Druhý pokus bol štvorcový korpus a párky som prekladal s cestom na ňom. Spoje potrieme žĺtkom a pritlačíme. Na hrany priložíme tiež pásiky z cesta. Nakoniec potrieme celé žĺtkom... Pečieme na 230 stupňov asi 20 minút

  3. 3

    Uvedené suroviny postačia na 3 ks

Diskusia k receptu

ubka
Úžasné, také "sladkosti " u nás majú úspech :-))
valeri
Jéééj tento recept mám niekde aj ja, ale nedokopala som sa k pečeniu :-), asi kôli tomu prekladaniu, ale Tvoje mrežovníky vyzerajú skvelo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia