Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter
Foto: frezia
Velmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat a nechcu pribrat. Pri jeho priprave sa pouzije Zobraziť celý popisVelmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat a nechcu pribrat. Pri jeho priprave sa pouzije minimalne mnozstvo tuku. Najvhodnejsie je pouzit hydinovu pecen. Jednou porciou pokryjete dennu potrebu vitaminu B2, B12. kyseliny pantotenovej, biotinu a vitaminu A. Vsetky tieto vitaminy maju vplyv na regeneraciu nasej pokozky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ocistenu pecen oplachneme a osusime. Pokrajame na mensie kusky a zalejeme 100 ml jablkoveho dzusu. Nechame v chladnicke marinovat 1 -2 hodiny. Medzitym si ocistime salotku, pokrajame ju na kocky, osupeme polovicu jablka, jadrovnik vyberieme a taktiez pokrajame na kocky. Cerstvy tymian oplachneme, osusime a otrhame z neho listky. Pecen precedime cez sitko a stavu zachytime. Tretinu masla v panvici rozpalime a pecen zo vsetkych stran oprazime, asi 1 minutu a vyberieme. Do vypeku pridame 2. tretinu masla, pridame pokrajanu salotku, jablko, polovicu tymianu a taktiez asi minutu poprazime. Pridame asi 2 lyzice dzusu, zachytenu stavu z pecene a vsetko asi 1 minutu povarime.
-
2
Pridame pecen a a znova to minutu povarime, aby sa nam chute spojili. Posolime, pokorenime cerstvo namletym korenim a pridame trocha tymianu.
-
3
Zostatok masla roztopime. Pecen na jemno rozmixujeme, pripadne este prepasirujeme. Pomaly pridavame roztopene maslo a miesame. Nechame asi 10 minut mierne ochladit. Pridame studenu smotanu a este raz poriadne premiesame, pripadne dosolime a okorenime. Masou naplnime vhodne pohare a urovname. Nechame to celkom vychladnut. Platky zelatiny si nechame asi 10 minut vo vode napucat. 125 ml jablkoveho dzusu privedieme do varu a vypneme. Pridame tymianove listky, trocha posolime a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame, kym sa nam zelatina celkom nerozpusti a nezacne hustnut. Potom ju vylejeme na pecenovy krem a ozdobime este vetvickami tymianu. Nechame poriadne vychladnut.
-
4
Podavala som to s cerstvo upecenym raznym chlebikom.
lahôdka, delikatessa.
*****