Foto: elixir
Pórová polievka trošku inak... Dobrú chuť. :)
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustíme si 1/2 z množstva masla, pridáme tam múku a ovsené vločky a na malom plameni opekáme asi 5 minút.
-
2
Medzitým si nakrájame pór na kolieska, pridáme k múke a vločkám, premiešame a chvíľočku opražíme. Potom vhupne do hrnca aj petržlenová vňať a všetko zalejeme vývarom, dosolíme, okoreníme. Povaríme 20 minút.
-
3
Po uvarení pridáme smotanu a zmiešame. Pripravíme si porcie, do každého taniera polievky pridáme po kúsku zo zvyšného masla. Nakoniec posypeme syrom a ozdobíme pažítkou.
(...ibaže zelený petržlen nikdy! nevarím, pridávam ho veľmi často do polievok, ale až vtedy, keď vypnem zdroj tepla - ostane v ňom viac vitamínov...)