Foto: naja
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.
- 2
Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).
- 3
Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por. Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...
- 4
Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.
- 5
Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu