Foto: jarco
Toto si ani nezaslúži názov recept, je to len taká inšpirácia na ľahký obed alebo večeru. Nafotil som celkom obstojne, iba preto pridávam :-) Zobraziť celý popisToto si ani nezaslúži názov recept, je to len taká inšpirácia na ľahký obed alebo večeru. Nafotil som celkom obstojne, iba preto pridávam :-) Cyperský syr Halloumi, ktorý sa pri grilovaní nerozteká (pozri aj staršiu diskusiu) sa ťažko dá niečím iným nahradiť, ale ak ho uvidíte, kúpte, ugrilujte a vychutnajte... Nebudete banovať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr som nakrájal na plátky hrubé cca 1 cm, potrel olivovým olejom a hodil na grilovaciu panvicu. Stačí im pár minút z každej strany, kým sa neurobia pekné hnedé prúžky. Na Halloumi som náhodou natrafil v jednom bratislavskom supermarkete s francúzsky znejúcim názvom, cca 300-gramový bochník stál niečo cez 4 €. Bolo na ňom napísané "non-animal", čiže soudruzi z Kypru zrejme prišli na spôsob, ako nahradiť živočíšne syridlo nejakou chémiou a ulahodiť tak ortodoxným vegetariánom :-(
- 2
Mäsité paradajky som rozkrojil na polovice, zrezal konce, plochu rezov potrel olejom a dal grilovať. Keď sa jedna strana paradajok opiekla, obrátil som ich a ešte za horúca som vrchnú stranu posypal strúhaným ovčím syrom Pecorino.
- 3
Na nejakom americkom webe som čítal, že aká pochúťka sú vraj grilované citróny. Tak som jeden dobre umyl a ošúchal drsnou špongiou, narezal na hrubé krúžky, potrel olejom a dal grilovať. No neviem, americké citróny sú možno iné, tento slovenský bol horký jak sviňa, grilovaný-negrilovaný :-) Ale vôňu a arómu trochu urobil.
- 4
Posypal som sušenými stredomorskými bylinkami (čerstvé som nemal) a podával so zeleným šalátom (dresing z francúzskej horčice, citrónu, oleja a soli) a opečeným celozrnným pita chlebom. Fajne bolo!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lucylee : čítaj a nájdeš