Foto: nazarboncuk
Výborný borek sa dá pripraviť aj bez veľkej námahy. Stačí mať po ruke hotové, už rozvaľkané lístkové cesto a naplniť sa dá prakticky čímkoľvek, Zobraziť celý popisVýborný borek sa dá pripraviť aj bez veľkej námahy. Stačí mať po ruke hotové, už rozvaľkané lístkové cesto a naplniť sa dá prakticky čímkoľvek, záleží na špajzových zásobách :) Takže dnes: borek s pórovou a syrovou náplňou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 balenie rozvalkané |
|
1 |
|
|
|
|
|
na pórovú náplň: | |
1 (menší) |
|
2 |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
alebo korenie |
|
na syrovú náplň: | |
2 PL |
|
4 PL |
|
1 menší zväzok |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájaný pór a jarnú cibuľku. Opekáme asi 8 minút, kým všetko nezmäkne. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme a vmiešame chilli vločky. Necháme vychladnúť. Nakoniec vmiešame rozdrobený balkánsky syr.
-
2
Syrovú náplň pripravíme zmiešaním balkánskeho syra, krémového tvarohu, nasekanej petržlenovej a kôprovej vňate. Ochutíme mletým čiernym korením. Vňaťkou netreba šetriť ;) Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušná). Lístkové cesto rozbalíme a nakrájame na 15 štvrocov vo veľkosti cca 8x8 cm. Na štvorce rozdelíme obe plnky. Okraje prehneme a dobre stlačíme.
-
3
Hotové uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať černuškou a sezamom. Pečieme asi 30 minút do chrumkava a zlatohneda.
-
4
Necháme na mriežke vychladnúť. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom, či jogurtovým nápojom ako obed alebo večeru, prípadne s čajom aj na raňajky.
myturkishkitchen.blogspot.sk/2010/08/zeytinli-milfoy-borek.html...