Zajac na orientálny spôsob fotorecept

frezia - fotkaFrezia, 27. decembra 2016 15:55
Ďalšie recepty »
Zajac na orientálny spôsob (fotorecept)Foto: frezia

Lahke, vonave, sviatocne jedlo.

4
porcie
30 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravime si vsetky suroviny, namocime hrozienka do hroznovej stavy, naporcujeme zajaca a posolime ho.

    Zajac na orientálny spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do maziara dame vsetky koreniny, dobre ich rozdrvime, pridame olivovy olej a paradajkovy pretlak. Vsetko spolu vymiesame, aby nam vznikla pasta. Vmasirujeme ju dokladne do mäsa. Nechame ho odlezat na chladnom mieste, aby koreninami dobre nasiaklo. Moze sa to urobit aj vecer a rano pokracovat.

    Zajac na orientálny spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrajame si vsetku zeleninu.

    Zajac na orientálny spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu pridame do odlezaneho mäsa, podlejeme vyvarom a pokvapkame olivovym olejom. Prikryte dusime v rure vyhriatej na 200 °C asi 45 minut. Od zmesi pouzitych korenin vam bude rozvoniavat cely byt.

    Zajac na orientálny spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pekac odkryjeme, pridame namocene hrozienka aj so stavou a cerstve hrozno. Odokryte to pecieme este asi 15 minut. Ked sa nam zda stava trocha riedka, pridame kusok masla a nechame to este prevriet. Maslo nam stavu zjemni, aj trocha zahusti. Ako priloha sa hodi k tomu kuskus, lahky zemiakovy salat, varene zemiaky s kurkumou... pohar sucheho ruzoveho...

    Zajac na orientálny spôsob (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist