Foto: barborao
Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/ prepelicka alebo ine vtaky. Tradicny juhoeuropsky recept som prvy Zobraziť celý popisCacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/ prepelicka alebo ine vtaky. Tradicny juhoeuropsky recept som prvy krat ochutnala na dinner party mojho kamarata portugalca Filipa. Vzdy vybehol do zahradky oskbal rozmarinovy kricek a islo sa piect! Spomenula som si na tento chutny recept, ked mali v obchode cenovo vyhodne kuracie stehienka! A pokusila som sa zinterpetovat tento chutny recept. Nech sa paci: pecene kura cacciatore
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
V pancivi ohrejeme olivivy olej, pridame nakrajanu cibulu a cesnak, oprazime do sklovita. Pridame kuracie stehna, ktore sprudka oprazime z oboch stran. Kuracie stehna vyberieme z panvice a umiestnime do stredne velkeho pekaca spolu s olivami a rozmarinom.
-
2
Do panvice v ktorej sa nam ostala prazit cibulka a cesnak pridame paradajky vo vlastnej stave (ja som pouzila druh plum). Za staleho miesania povarime 5 minut.
-
3
Paradajkovy omacku prilejeme do pekaca ku kuriatku, vlozime do rury pri teplote 175 stupnov na 30 minut.
-
4
Prilohy: uvarime ryzu, a upravime sparglu a fazulkove struciky na pare, vyberieme pekac z rury a mozme servirovat! Dobru chut!
sracz, dakujem za pozdrav. pripomienky co sa tyka olivoveho oleja beriem :) ja ho vsak pouzivam skoro vsade ci do salatov ci do varenia/pecenia. Najviac jeho chut vsak vynikne v dressingu, to mas jednoznacne pravdu! Porcie su tiez fer, kedze na hlavnom obrazku je fotka manzelovho tanierika, rozhodol sa tiez ulahodit si na dvoch stehienkach!! ;)