Pečené kura po portugalsky fotorecept

barborao - fotkabarborao, 9. júna 2010
Pečené kura po portugalsky (fotorecept)
Foto: barborao

Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/ prepelicka alebo ine vtaky. Tradicny juhoeuropsky recept som prvy Zobraziť celý popisCacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/ prepelicka alebo ine vtaky. Tradicny juhoeuropsky recept som prvy krat ochutnala na dinner party mojho kamarata portugalca Filipa. Vzdy vybehol do zahradky oskbal rozmarinovy kricek a islo sa piect! Spomenula som si na tento chutny recept, ked mali v obchode cenovo vyhodne kuracie stehienka! A pokusila som sa zinterpetovat tento chutny recept. Nech sa paci: pecene kura cacciatore

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
250 ml
2 ks
3 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    V pancivi ohrejeme olivivy olej, pridame nakrajanu cibulu a cesnak, oprazime do sklovita. Pridame kuracie stehna, ktore sprudka oprazime z oboch stran. Kuracie stehna vyberieme z panvice a umiestnime do stredne velkeho pekaca spolu s olivami a rozmarinom.

    Pečené kura po portugalsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice v ktorej sa nam ostala prazit cibulka a cesnak pridame paradajky vo vlastnej stave (ja som pouzila druh plum). Za staleho miesania povarime 5 minut.

    Pečené kura po portugalsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajkovy omacku prilejeme do pekaca ku kuriatku, vlozime do rury pri teplote 175 stupnov na 30 minut.

    Pečené kura po portugalsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilohy: uvarime ryzu, a upravime sparglu a fazulkove struciky na pare, vyberieme pekac z rury a mozme servirovat! Dobru chut!

    Pečené kura po portugalsky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Pridávam do KK. Páči sa mi, že fazuľové struky sa pripravujú zvlášť. Časť rodiny ich nemusí - takže žiadny problém.
sracz
Pozdrav do UK, Barborkao! Podozrivo chutná inšpirácia a gramotne popísaný receptík. Ak si môžem dovoliť, tak navrhujem (a ja ich určite zrealizujem) iba dve zmeny. Vopred prosím, bez urážky; ja naozaj nerád "poučujem"! Panenský olivový olej je určený na konzumáciu bez tepelnej úpravy (inak stráca na kvalite), najlepšie do finále a do čerstvých zeleninových šalátov = vysokokvalitný olivový olej postačuje - až až až! A počet porcií rozhodne zmením na 2, tak je to správne a spravodlivé. Kopírujem, ukladám, zrealizujem, blahoželám a ďakujem!
barborao
marienka, ano bez prikrytia, takym sposobom sa kuracia kozka pekne pripecie do chrumkava. myslim vsak, ze prikrytim aluminiovou foliou nic nepokazis :)

sracz, dakujem za pozdrav. pripomienky co sa tyka olivoveho oleja beriem :) ja ho vsak pouzivam skoro vsade ci do salatov ci do varenia/pecenia. Najviac jeho chut vsak vynikne v dressingu, to mas jednoznacne pravdu! Porcie su tiez fer, kedze na hlavnom obrazku je fotka manzelovho tanierika, rozhodol sa tiez ulahodit si na dvoch stehienkach!! ;)
pivonka
Tak som ho dnes uvarila k obedu a malo veľký úspech. Je výborné, všetkým chutilo. U nás radi kurča smažíme a pripravujeme so smotanou, toto je výborná ľahšia verzia. Barborao, vďaka za recept, budeme varievať.
patrik28
nic v zlom ale mne to vobec ale vobec nechutilo :P ale mozno som to zle pripravil...
bigcanka
Panenský olivový olej zelenej farby obsahuje flavonoidy ktoré sa zahrievaním znehodnocujú, rozkladajú, môžu vytvárať škodlivé rozkladné produkty. Olivový olej lisovaný za studena - panenský je vhodný na studené pokrmy, kde sa zachovávajú blahodárne antioxidačné a protizápalové účinky flavonoidov. Takže to nie sú len vyhodené peniaze, ale používať panenský olivový olej na tepelnú úpravu môže byť aj zdraviu škodlivoé!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia