Dusené šampiňóny s údeným tofu

forneta - fotkaforneta, 30. marca 2010
Dusené šampiňóny s údeným tofu
Foto: forneta

ospravedlňujem sa, ale zabudla som napísať kolko vážili šampiňony, ale viem že sme dali jeden taký morký kelímok, možno mal nejakých 250g? Ale to Zobraziť celý popisospravedlňujem sa, ale zabudla som napísať kolko vážili šampiňony, ale viem že sme dali jeden taký morký kelímok, možno mal nejakých 250g? Ale to len tipujem

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najemno pokrájanú cibuľu osmažíme na panvici, pridáme na kocky pokrájané tofu (najjednoduhšie to je tak, že vodorovne prerežete asi v polovici a potom na pásiky a nakoniec na kocky - spôsob mojej maminy). Keď tofu trošku oružovie tak pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a niekoľko krát dobre premiešame.

    Dusené šampiňóny s údeným tofu - obrázok 1
  2. 2

    Keď šampiňóny pustia šťavu, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 4 min. Potom pridáme kukuricu, korenie, omáčku, rascu a chilli.

  3. 3

    Podávame ako prílohu. (väčšinou to podávame s marinovanými kúskami kuracích pŕs a hranolkami. PS: hodím aj recept na tie marinované prsia)

    Dusené šampiňóny s údeným tofu - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
podľa profilu si mladá 14 ročná žena a je skvelé že máš v tvojom veku také netradičné záľuby ako je varenie. Pozerala som si tvoje recepty a si šikovná a aj tento recept vyzerá fajn - obsahuje všetko čo môžem takže určite vyskúšam.
Len jedna vec mi nedá spať, a to ťa tu na Vareche už nejakú chvíľu sledujem. Prosím ťa vysvetli mi prečo ten čudný spôsob písania? to je teraz moderné medzi mladými, alebo je to spôsob ktorým chceš niečo vyjadriť? niečo čomu ja staršia osoba nerozumiem? prosím ťa pouč ma. Dúfam že si pochopila že sa ťa nechcem dotknúť, len som zvedavá.
egreska
nič v zlom forneta,aj mne sa tvoje recepty pačia ale fakt sa to neda čítat...nemohla by si pisat normalne?
forneta
recept e normálne napísanýý... len tie príhowory sú zwlááštnee... sorry...
forneta
evusik:
je to trochu aj to aj to... e to stayl písania teenegerow ale píše ním vačšina ,,emákov" alebo hŕstka ostatnýých... ja patrím medz tých ,,emákov"
Emo: (skúste nawšíwiť túto stránku... tam to máte podrobne popísanéé...)  sk.wikipedia.org/wiki/Emo...
evusik
viem čo je EMO a ty k ním partríš? tak sorry? ale asi náš na to právo, prajem veľa šťastia
cistinka
Ja napríklad viem veľmi dobre, čo sú teenegeri aj emáci :-) pretože nie som z inej planéty. Ale tu si na vareche, píšeš verejne a mala by si brať troška ohľad aj na ne-emákov, ktorí tvojmu štýlu nerozumia.
jezibabka1
@forneta som toho istého názoru, máš dobré receptíky, ale kým prelúskam Tvoj komentár....... Vieš zober to tak, že keby my sme išli na vašu emácku stránku s našim "jazykom", tak nás jednoducho vyklikáte a ani sa s nami nebavíte. Prosím nieže sa urazíš.
forneta
ale néé... ,,kto rany necíti, jazwám sa smeje" (romeo a julia) (aj ked sa welmi lúbim dádať xDxD) xDxD wiee... dobre... nech je po vašom...
forneta
evusik: niesom nahnewaná... máte niečo proti emu? ja niesom nahnewaná... mám wýbornú nááladu... xDxDxD takže ked powiete hocičoo... len sa zasmejem... xDxDxD
jezibabka1
@forneta teraz budem asi ja tá protivná, len sme chceli, aby si na vareche písala tak, ako sa má, lebo si na verejnom portále a tu sa so svojim "emoimage" nemusíš prezentovať, tu sú ľudia na niečo iné a ver tomu, že nenadchneš svojim prejavom ani tých mladších. Nechaj si prosím rany a jazvy pre seberovných ( keď vám to vyhovuje) a maj výbornú náladu aj pri písaní komentárov v zrozumiteľnom štýle. Mám doma 16ročnú babu a tiež píše štýlom (to je naše) ale vie, kde si to môže dovoliť, aby nevyzerala ako "EMU" (to je veľký vták...)
forneta
ale pár wecí si wyjasnime!: 1: necem nikoho nadchnúť swojim staylom... 2: nerešem sa!!! na to pozor...!!! som normál ako wšetci ostatnýý...!! len počúwam inú musick a som wiacej citliwáá...!!!