Dnešná veľmi vydarená pizza

vlasatka - fotkavlasatka, 11. júna 2012
Dnešná veľmi vydarená pizza
Foto: vlasatka

Dnes na nákupe som dostala veľkú chuť na syrovú pizzu. Tak som nakúpila suroviny a výsledok bol suprový

3- 4
porcie
15 minút
príprava
7 minút
na 250 °C

Suroviny

350 g
1,75 dl
0,4 dl
1/3 kocky
1 čaj.lyžička
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ja som cesto vymiesila v pekárni, teda naliala som vodu, pridala olej, nasypala múku, soľ a pomrvila kvasnice. Dala som vymiesiť na rýchly program a nechala chvíľu podkysnúť- asi 10 min. Ak by ste mali cesto husté, kvapka vody sa môže pridať. Potom som cesto rozdelila na tri diely, ktoré som na tenko vyvaľkala do kruhu. Každý som dala na jeden plech. Cesto som najskôr potrela olivovým olejom. Keďže som nemala paradajkový pretlak- väčšinou používam na potretie ten, tak som použila kečup. Do pohára som odliala asi 1 dl kečupu, prepasírovala dva strúčky cesnaku a pridala asi 1 PL bazalky. Pomiešala som to a natrela na cesto po oleji. A začalo obkladanie: na cesto som dala všetky druhy syra, ktoré som nakúpila: gorgonzola, údený syr, parmezán, gouda.

    Dnešná veľmi vydarená pizza - obrázok 1
  2. 2

    A pokračovala som obkladaním cesta. Na kečup som naukladala kúsky gorgonzoly, na to sušenú šunku, potrhala som údený syr, goudu a vrch som posypala nastrúhaným parmezánom. Ešte som vrch posypala trochou bazalky /môže sa použiť korenie, kto aké má rád/ A zabudla som, pred obkladaním pizze som si zapla rúru na maximum- teda u mňa 250 st.C. Keď bola rúra vyhriata, dala som hneď piecť asi na 7 min. na úplne spodnú časť rúry. Nenechávala som ani vykysnúť- možno tak 3- 4 minutky. Zatiaľ čo sa pizza piekla, obkladala som ďaľšiu pizzu a keď bola prvá upečená, hneď som ju tam šupla a nakoniec tretiu. Výsledok bol vynikajúci, pizza šťavnatá, mäkká, spodok prepečený takmer ako z pizzerie.

Diskusia k receptu

marijanna
. . .hmmm dnes sme mali takmer iste chute. . a vysledky boli unikatne. . .ja miluj syroe pizze,ale moji maso jedci az tak nie,tak si ho dam na to maso vo velkej davke :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia