Foto: vlasatka
Dnes na nákupe som dostala veľkú chuť na syrovú pizzu. Tak som nakúpila suroviny a výsledok bol suprový
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
350 g |
|
1,75 dl |
|
0,4 dl |
|
1/3 kocky |
|
1 čaj.lyžička |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ja som cesto vymiesila v pekárni, teda naliala som vodu, pridala olej, nasypala múku, soľ a pomrvila kvasnice. Dala som vymiesiť na rýchly program a nechala chvíľu podkysnúť- asi 10 min. Ak by ste mali cesto husté, kvapka vody sa môže pridať. Potom som cesto rozdelila na tri diely, ktoré som na tenko vyvaľkala do kruhu. Každý som dala na jeden plech. Cesto som najskôr potrela olivovým olejom. Keďže som nemala paradajkový pretlak- väčšinou používam na potretie ten, tak som použila kečup. Do pohára som odliala asi 1 dl kečupu, prepasírovala dva strúčky cesnaku a pridala asi 1 PL bazalky. Pomiešala som to a natrela na cesto po oleji. A začalo obkladanie: na cesto som dala všetky druhy syra, ktoré som nakúpila: gorgonzola, údený syr, parmezán, gouda.
-
2
A pokračovala som obkladaním cesta. Na kečup som naukladala kúsky gorgonzoly, na to sušenú šunku, potrhala som údený syr, goudu a vrch som posypala nastrúhaným parmezánom. Ešte som vrch posypala trochou bazalky /môže sa použiť korenie, kto aké má rád/ A zabudla som, pred obkladaním pizze som si zapla rúru na maximum- teda u mňa 250 st.C. Keď bola rúra vyhriata, dala som hneď piecť asi na 7 min. na úplne spodnú časť rúry. Nenechávala som ani vykysnúť- možno tak 3- 4 minutky. Zatiaľ čo sa pizza piekla, obkladala som ďaľšiu pizzu a keď bola prvá upečená, hneď som ju tam šupla a nakoniec tretiu. Výsledok bol vynikajúci, pizza šťavnatá, mäkká, spodok prepečený takmer ako z pizzerie.
Diskusia k receptu