Foto: honestka
Toto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto kreviet mozete pouzit trebars kalámare alebo akekolvek druhy Zobraziť celý popisToto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto kreviet mozete pouzit trebars kalámare alebo akekolvek druhy mäkkýšov.
porcia
tepelná úprava
Suroviny
Jedna porcia: | |
2 lyžice |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
4 struky |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
6-8 ks |
|
Postup
-
1
Cestoviny nerozvarime - 'al-dente' su najlepsie. Na panvicu dame velke tigrie krevety cele bez ocistenia (lebo tieto nepotrebuju vybrat crievko) podlejeme lyzicou vody a nechame ich opiect do ruzova 3 minuty, (cestoviny tak dostanu viacej 'morskej' chuti)- prelozime na tanier a ocistime ich zo supiek.
-
2
Dalej do panvice dame olej, cesnak, zazvor, koreniny a krevety a opecieme dalsie 2-3 minuty tak, aby cesnak bol troska pripeceny.
-
3
V celku 5 minut by malo stacit na to, aby sme z variecej sa vody vybrali rezance priamo do panvice a nechali vsetko prejst varom, pridame bazalku (ja som pouzila moju nalozenu v oleji, lebo som nemala cerstvu).
-
4
Jedlo je pripravene na servirovanie, v tanieri dobre posyeme horucu cestovinu syrmi (tu mozete pouzit vase oblubene) a ak mate chut na paohar vina, upne v pohode si pochutite na tejto jednoduchej cestovine. Cheers!
skus pouzit nejaku bielu rybu (snad okrem sole fish- to je taky ploskac- neviem ako prelozit ale ta ma velmi jenme a tenke file, ktore by sa ti rozpadlo) nakrajaj na kocky (tresku?) a hlavne vemi neprepec, mozne je, ze najdes novu oblubu jedla.
Mas pravdu v tychto veciach sme tu obdareni- v inych...
@Miska , tieto "cuda" vsetkeho druhu by som vedela papkat velmi casto, pritom je to uzasne rychla priprava jedal- teraz ma naladili na harulu- tak asi idem na nu...
@marienka44 ja kupujemv LIDLI alebo v TESCU alebo ak máš možnosť najlepšie bývajú v METRE v Nitre.