Cestoviny s krevetami - prawns fotorecept

honestka - fotkahonestka, 3. mája 2010
Cestoviny s krevetami - prawns (fotorecept)
Foto: honestka

Toto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto kreviet mozete pouzit trebars kalámare alebo akekolvek druhy Zobraziť celý popisToto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto kreviet mozete pouzit trebars kalámare alebo akekolvek druhy mäkkýšov.

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Jedna porcia:
2  lyžice
podla chuti
podla chuti
4 struky
podla chuti
podla chuti
podla chuti
podla chuti
podla chuti
podla chuti
podla chuti
6-8 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny nerozvarime - 'al-dente' su najlepsie. Na panvicu dame velke tigrie krevety cele bez ocistenia (lebo tieto nepotrebuju vybrat crievko) podlejeme lyzicou vody a nechame ich opiect do ruzova 3 minuty, (cestoviny tak dostanu viacej 'morskej' chuti)- prelozime na tanier a ocistime ich zo supiek.

    Cestoviny s krevetami - prawns (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dalej do panvice dame olej, cesnak, zazvor, koreniny a krevety a opecieme dalsie 2-3 minuty tak, aby cesnak bol troska pripeceny.

    Cestoviny s krevetami - prawns (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V celku 5 minut by malo stacit na to, aby sme z variecej sa vody vybrali rezance priamo do panvice a nechali vsetko prejst varom, pridame bazalku (ja som pouzila moju nalozenu v oleji, lebo som nemala cerstvu).

    Cestoviny s krevetami - prawns (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo je pripravene na servirovanie, v tanieri dobre posyeme horucu cestovinu syrmi (tu mozete pouzit vase oblubene) a ak mate chut na paohar vina, upne v pohode si pochutite na tejto jednoduchej cestovine. Cheers!

    Cestoviny s krevetami - prawns (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marlen
@mil áhonestka, ach, keby sa tak dali čerstvé krevetky alebo iné mäkkýše spraviť z cestoviny, ako v tvojom recepte, možno by som sa vzdal aj tej ,u nás, skoršej jari.....
honestka
@Marelen ,vies to je ta vec, jedno ziskame ine stratime-avsak mäkkýše k tebe dorazia zrejme skor, ako sa u nas upravi pocasie- iba ak sa za nim vyberieme inde...
skus pouzit nejaku bielu rybu (snad okrem sole fish- to je taky ploskac- neviem ako prelozit ale ta ma velmi jenme a tenke file, ktore by sa ti rozpadlo) nakrajaj na kocky (tresku?) a hlavne vemi neprepec, mozne je, ze najdes novu oblubu jedla.
Mas pravdu v tychto veciach sme tu obdareni- v inych...

@Miska , tieto "cuda" vsetkeho druhu by som vedela papkat velmi casto, pritom je to uzasne rychla priprava jedal- teraz ma naladili na harulu- tak asi idem na nu...
marienka44
Mila Honestka, zaujima ma , ci rezance si robis sama doma z hrubej muky, vajca, soli a vody, alebo ich kupujes, Ja som zastanca doma urobenych. Este som nejedla krevety. Tam sa musi vybrat aj nejake crievko pred pripravou, odtrhnut hlava atd. Ovladam to len teoreticky. U nas nie je bezne dostat mrazene krevety /tie su uz mozno ocistene/. Ak budem mat moznost ich kupit, vyskusam s mojimi rezancami. Dakujem.
marlen
tak skúsim s maslovou rybou, je fajn tučná, ako mušle krémová.....
honestka
Marlen, daj rybu na par minut (20) do yogurtu s mliekom-osus papierovym obruskom - na panvicu- prosim ta potom daj vediet ci tak chutilo; pozdravujem!
bozulka
@honestka moje olúbené jedlo len s rezancami som ešte nerobila,vyskúšam.Nemusím kupovať toľko kreviet keď sa dojeme aj rezancami.
@marienka44 ja kupujemv LIDLI alebo v TESCU alebo ak máš možnosť najlepšie bývajú v METRE v Nitre.
honestka
Marienka: rezance som sa naucila robit ako 8 rocna (ked mama chodila v nedelu do kostola) tak my decka sme varili nedelny obed a kazdy mal svoju ulohu a nitovky robim aj dnes paradne a rychllo. teraz si robievam doma mrvenicku a obcas nitovky, pokial ich nedostanem v deli hotove inac kupujem cerstve hotove, ale aj susene tu mame velky a dobry vyber. === Tiez tu mam moznost iba hladku muku a tu si vzdy na "polohrubu" prerobim dodanim detskej krupice, ale z hladkej muky je tu vsetko dobre, zrejme uz aj zvyk.==== Krevety male nepotrebuju cistit, tie dostaneme uz hotove ciste dokonca aj predvarene (shrimp meat) len od vacsich, ktore sa volaju "Black Tiger Shrimp" a su cerstve cele je potrebne cistit ako hovoris a nie vsetky musis na chrbte rozkrojit a vybrat crevko. inac cistenie je velmi rychle supina ide dole paradne, ale ja ich robievam v supke aj preto, ze jedlo dostane viac chut mora. dakujem a pozdravujem.
honestka
Bozulka, mozem sa opytat, kolko stoji balicek kreviet? tu ich dostanem v baleni 10-17 velkych v cene $12 Cnd.
pajty
vyborny recept!!! upravil som si ho k 1 kilu kreviet!!! musim chvalit a odporucat!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia