Juhoslovanský zákusok

olinecka - fotkaolinecka, 17. augusta 2014
Juhoslovanský zákusok
Foto: olinecka

Tento zákusok pečiem rada,lebo je krémovy a doma ho máme radi.

50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

2 platy
Cesto tmavé alebo orechové:
5 ks
200 g
200 g
2 - 3 PL
1/2 bal.
Cesto orechové:
150 g
50 g
Plnka:
300 g
1 bal.
0,5 l
4 PL
2 PL
100 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Upečieme si 2 pláty listkoveho cesta.Potom upečieme tmavé cesto.Vajca a cukor vyšľahame do penista pridáme postupne kakao, muku a prašok do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech,ktory sme vystlali papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minut.

  2. 2

    Na plnku si uvaríme zlatý klas podľa návodu ,ale ku zlatému klasu primiešame aj 2 PL polohrubej múky ,aby bol krém hustý .Necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s praškovym cukrom do penista potom spojime uvareny krém s maslom .Takto pripravený krém si rozdelime na polovicu.Polovicu natrieme na prvý plat listkoveho cesta a dáme naň tmavé cesto.Zbytok plnky natrieme na tmavý plat cesta a zakryjeme listkovym cestom.

  3. 3

    Zákusok posypeme praškovym cukrom ,bohato !! Necháme postať a krajáme.Vynikajúci zákusok.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

orchidea
Skutočne výborný koláčik...robila som ho už viackrát.
izabella929
@olinecka , už som ho mala v pláne upiecť...neviem, či je totožný recept, ale v každom prípade je to chutný zákusok.-) pekná práca...chválim ťa..
joel
ja ho zbožňujem,veľmi chutný...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Pekný zákusok,aký je veľký prosím plech?
marienka44
@Olinecka , ako sa natiera krém na líst. cesto? Neláme sa? Vrchný plat list. cesta netreba dopredu nakrajat ako na krémeše? Je to zaujímava kombinacia, ukladam do KK.
olinecka
@marienka listkove cesto plat sa nelame a na kremeš ja nikdy nekrajam cesto ,aby som ho upiekla.Ja vylejem na spodny plat horúcu plnku a do hodiny dvoch môže sa kremeš krajať.Vlastna osvedčena skusenosť.Nech sa podarí.Pekne pizdravujem!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia