Foto: frezia
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje hlavne vek jahnata. Grilovali sme kotlety z maleho jahniatka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do maleho pekacika, alebo misky vlozime kotlety, polejeme ich olivovym olejom, pridame pokrajany cesnak, cerstvy rozmarin, sol a cerstvo namlete korenie. Niekedy ich posypeme aj cubricou. Nechame marinovat aspon pol hodiny, nic sa nestane ked aj par hodin.
-
2
Do horucej rury si dame zohriat taniere. Na rozpalenej grilovacej panvici kotlety grilujeme asi 3 minuty z kazdej strany. Kym si vytiahneme teple taniere, Poskladame ich na seba, aby zostali teple.
-
3
Naservirujeme ich na teple taniere. Vyborne sa k nim hodia pecene zemiaky s rozmarinom, ale aj rozna zelenina.
-
4
Alebo sa moze pouzit namiesto rozmarinu tymian.
Srdečne blahoželám.
*****
dakujem pekne.