Grilované jahňacie kotlety

frezia - fotkafrezia, 16. decembra 2014
Grilované jahňacie kotlety
Foto: frezia

Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje hlavne vek jahnata. Grilovali sme kotlety z maleho jahniatka.

2
porcie
10 minút
príprava
6-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do maleho pekacika, alebo misky vlozime kotlety, polejeme ich olivovym olejom, pridame pokrajany cesnak, cerstvy rozmarin, sol a cerstvo namlete korenie. Niekedy ich posypeme aj cubricou. Nechame marinovat aspon pol hodiny, nic sa nestane ked aj par hodin.

    Grilované jahňacie kotlety - obrázok 1
  2. 2

    Do horucej rury si dame zohriat taniere. Na rozpalenej grilovacej panvici kotlety grilujeme asi 3 minuty z kazdej strany. Kym si vytiahneme teple taniere, Poskladame ich na seba, aby zostali teple.

    Grilované jahňacie kotlety - obrázok 2
  3. 3

    Naservirujeme ich na teple taniere. Vyborne sa k nim hodia pecene zemiaky s rozmarinom, ale aj rozna zelenina.

    Grilované jahňacie kotlety - obrázok 3
  4. 4

    Alebo sa moze pouzit namiesto rozmarinu tymian.

    Grilované jahňacie kotlety - obrázok 4

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: