Syrové guľky s cícerovou nátierkou fotorecept
porcií
Suroviny
| Syrové guľky: | |
| 120 ml |
|
| 120 ml |
|
| 110 g |
|
| 130 g |
|
| 90 g, strúhaný |
|
| 4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Cícerová nátierka: | |
| 200 g, uvarený |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 6-8 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na syrové guľky - odpaľované cesto.
-
2
Do hrnca dáme mlieko, vodu, soľ a maslo. Privedieme k varu.
-
3
Pridáme múku a asi 2 minúty miešame, kým sa suroviny nespoja. Hmota sa bude odlepovať od stien hrnca.
-
4
K hmote po jednom pridávame vajcia, vždy dôkladne zapracujeme do cesta.
-
5
Na záver pridáme strúhaný syr, petržlenovú vňať a čierne korenie.
-
6
Na papier vyložený papierom na pečenie striekame pomocou cukrárskeho vrecúška male kopčeky.
-
7
Pečieme v rúre vyhriatej na 210 cca 20 - 25 minút.
-
8
Cícerová nátierka: Cícer deň vopred namočíme a uvaríme v nesolenej vode cca 1 hodinu. Pripravíme si olivový olej, údenú papriku,cesnak a soľ.
-
9
Všetky suroviny okrem oleja rozmixujeme na kašu, do ktorej postupne pridávame olej.
-
10
Syrové guľky som robila tentokrát z údeného syra, ale výborné sú i z ementálu, parmezánu či cheddaru.









Díky za recept.