Foto: xxx4823
Túto lahodnú sýtu francúzsku špecialitu si doma môžete pripraviť ľahšie než sa zdá :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Necháme zmäknúť maslo, a vyšľaháme ho s cukrom.
- 2
Na miernom plameni zahrejeme smotanu a pridáme čokoládu, ktorú necháme rozpustiť...
- 3
Túto čokoládovú tekutinu dobre vmiešame do masla s cukrom a pridáme med, vanilkovú esenciu, soľ, rum a žĺtok... Ochutnávame a pridávame med na prisladenie alebo kakao na horkejšiu chuť...
- 4
Čokoládovú hmotu vložíme do chladničky približne na 3 hodiny... preto je dobré pralinky robiť deň vopred alebo skoro ráno, pokiaľ ich chcete mať na stole ako dezert po obede :)
- 5
Po 3 hodinách zmes vyberieme a malou lyžicou vyberáme túto hmotu, ktorú dáme do kakaa, a vytvarujeme z nich malé pralinky...Počet praliniek záleží na vás.. Mne vyšlo spolu s pojedaním počas varenia okolo 25-30 kúskov... ;) Keďže sú veľmi sýte, aj dospelému človeku stačia 2...
- 6
Pralinky poukladáme na tanier a vložíme asi na hodinu do chladničky... Ak ich podávate na druhý deň, doporučujem ich pol hodinku pred konzumáciou vyložiť von, nech zmäknú..
- 7
Ďakujem za zhliadnutie tohto receptu, ktorý doporučujem fanúšikom poriadnej čokoládovej chute :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
beatrix: Aj ja som sa bál, ale sú podľa mňa akurát, to kakao navrchu ani necítiť... preto som napísal že treba ochutnávať... malo by to byť tak, aby Vám to chutilo.. :)
O polnoci píšem preto, lebo som tie pralinky vtedy dorobil, a som ešte zvyknutý z prázdnin :D
medulienka122: Tiež ďakujem :D S gramatikou som nikdy problém nemal :D Veľa čítam..
a mimochodom: dobré foto /myslím tej mačičky- hihi/