Palmiers

veve - fotkaveve, 28. septembra 2012
Palmiers
Foto: veve

Jednoduché, rýchle a prekvapivo dobré hryzkanie ku káve. Recept mám od kamarátky Marty.

20
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balenie
80 g
100 g
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Pracovnú dosku si nahrubo vysypeme polovicou cukru a na ňom vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto. Oriešky rozdrvíme a spolu so zvyšným cukrom posypeme aj druhú stranu cesta. Jemne si cez celú plochu cesta označíme čiarou stred a z oboch strán zrolujeme cesto do prostriedka. Roládu dáme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na 200°C a roládu vyberieme z chladničky. Nakrájame ju na 1cm hrubé kúsky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 10-15 minút. Často kontrolujeme spodnú stranu koláčikov a keď zhnednú ešte ich poobraciame a pár minút dopečieme.

  3. 3

    Hotové palmiers by mali byť zlato-hnedé, skaramelizované na oboch stranách. Necháme ich vychladnúť na podložke v jednej vrstve aby sa nezlepili. Podávame ihneď, najlepšie sú čerstvé :-)

Diskusia k receptu

veve
Vyskúšaj, je to záležitosť ani nie jednej hodiny :-) Ja som to skúšala už aj s hrozienkami namiesto orechov, tiež mňamka :-)
silvia68
toto určite vyskúšam, ľahké , rýchle a sladké, splňa všetky moje požiadavky.
soncya
vizuálne efektné, isto chutné. páči sa mi tvoj recept. :)
tatranka
Zaujímavé a nepoznané.Uložila som si do KK.Recept sa mi páči.
paeva
určite je to aj chrumkavé, uložim, vyskúšam
veve
Chrumkavý je hlavne karamel, čo sa urobí z cukru počas pečenia. Samotné cesto je krehké, ale nie tvrdé :-)
jendousek
Recept se mi líbí, už mám uložen v KK, určitě vyzkoučím! ;-)
jerica
Rýchle a pritom chutné,sladko chrumkavé,také môžem :-)
tera1
Ahoj, pecu něco podobného jen ten cukr micham se skorici. Velka dobrota, nikdy nezbyde :-D
veve
Super nápad, nabudúce vyskúšam aj ja škoricu :-)
helca103
páči sa mi a určite vyskúšam - je to super rýchlovka a lístkové cesto je doma vždy v zálohe. Musí to byť krásne chrumkavé ................
afataga
vyzera to byt dobre a paci sa mi, ze aj jednoduche
marienka44
@Veve ,nieco podobne tu uz v minulosti bolo, dokonca dolozene videami .
Nenapisala si rozmer, na aky treba cesto vyvalkat. To je dolezite! Dakujeme za upresnenie.
veve
Ja som na Vareche registrovaná dva dni a všetky recepty tu som ešte neprečítala :-), tak je možné, že niekto robí podobné pečivko. Ja mám recept od kamarátky.
Cesto je dobré vyvaľkat tak na pól centimetrovú hrúbku.
evanaaa
Nie každý si pamätá, čo tu už bolo a čo nie, a keby aj, recepty sa opakujú a nie je to na závadu. @veve , mne sa veľmi páčia tie praclíky, ja mám teraz niečo podobné ale kúpené ( z Lídla), malé praclíky ako z líst.cesta, len tie oriešky tam nie sú, iba jemný kryštál cukor, ale denne zjem tak 2-3 kúsky, viac nemôžem a tieto, aj keď nie sú pre mňa, spraviť ich môžem pre iných.
silvia68
Vyskúšané, zjedené. Vynikajúce, dobrá sladká rýchlovka.
tiginko
dnes som potrebovala upiecť čo najmenej prácnu sladkú rýchlovku. Vypomohla som si hotovým vyvaľkaným kysnutým cestom z obchodu a tvojim receptom. Potierala som maslom a okrem mletých orieškov, ktoré som mala ešte v chladničke, som posýpala aj škoricovým cukrom. Vyšlo to fantasticky a veľmi chutne....

veve
@tiginko Som rada, vyzerajú úžasne. Z kysnutého som ich ešte nerobila, keď dožujeme veľkonočný mazanec, príde rada zas na tento recept :-)
francuzska1
fiha, tiginko, tak to ani ja nepoznam z kysnuteho cesta, francuzsi to robia iba z listkoveho;-)
inac ak chces veve, mozes skusit aj obmenu, cesto mozes potriet jemne dzemom a tak zvinies do pozadovaneho tvaru, das piect a medzitym si mozes pripravit polevu z praskoveho cukru a ovocnej stavy/najlepsie takej akej budes mat dzem/ a ked ju mas spravenu este horuce pospliechas polevou...
ale co viem, francuzi robia najradsej len z vyvalkaneho listkoveho
cesta, ktore poprasia pr.cukrom, zvinu, upecu a zjedia;-)))
ja som recept nepridavala, lebo som si myslela, ze nieco take tu uz je... dobre, ze si ho sem dala teda ty;-)))
maco
Recept uzasny. Skusala som v nedelu. Ale trochu som mala problem, lebo mi oriesky vypadavali. Zomlela som ich na hrubsie. Ma to tak byt?