Palmiers

veve - fotkaveve, 28. septembra 2012
Palmiers
Foto: veve

Jednoduché, rýchle a prekvapivo dobré hryzkanie ku káve. Recept mám od kamarátky Marty.

20
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balenie
80 g
100 g
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pracovnú dosku si nahrubo vysypeme polovicou cukru a na ňom vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto. Oriešky rozdrvíme a spolu so zvyšným cukrom posypeme aj druhú stranu cesta. Jemne si cez celú plochu cesta označíme čiarou stred a z oboch strán zrolujeme cesto do prostriedka. Roládu dáme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na 200°C a roládu vyberieme z chladničky. Nakrájame ju na 1cm hrubé kúsky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 10-15 minút. Často kontrolujeme spodnú stranu koláčikov a keď zhnednú ešte ich poobraciame a pár minút dopečieme.

  3. 3

    Hotové palmiers by mali byť zlato-hnedé, skaramelizované na oboch stranách. Necháme ich vychladnúť na podložke v jednej vrstve aby sa nezlepili. Podávame ihneď, najlepšie sú čerstvé :-)

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Vyskúšaj, je to záležitosť ani nie jednej hodiny :-) Ja som to skúšala už aj s hrozienkami namiesto orechov, tiež mňamka :-)
Chrumkavý je hlavne karamel, čo sa urobí z cukru počas pečenia. Samotné cesto je krehké, ale nie tvrdé :-)
páči sa mi a určite vyskúšam - je to super rýchlovka a lístkové cesto je doma vždy v zálohe. Musí to byť krásne chrumkavé ................
Ja som na Vareche registrovaná dva dni a všetky recepty tu som ešte neprečítala :-), tak je možné, že niekto robí podobné pečivko. Ja mám recept od kamarátky.
Cesto je dobré vyvaľkat tak na pól centimetrovú hrúbku.
Nie každý si pamätá, čo tu už bolo a čo nie, a keby aj, recepty sa opakujú a nie je to na závadu. @veve , mne sa veľmi páčia tie praclíky, ja mám teraz niečo podobné ale kúpené ( z Lídla), malé praclíky ako z líst.cesta, len tie oriešky tam nie sú, iba jemný kryštál cukor, ale denne zjem tak 2-3 kúsky, viac nemôžem a tieto, aj keď nie sú pre mňa, spraviť ich môžem pre iných.
dnes som potrebovala upiecť čo najmenej prácnu sladkú rýchlovku. Vypomohla som si hotovým vyvaľkaným kysnutým cestom z obchodu a tvojim receptom. Potierala som maslom a okrem mletých orieškov, ktoré som mala ešte v chladničke, som posýpala aj škoricovým cukrom. Vyšlo to fantasticky a veľmi chutne....

fiha, tiginko, tak to ani ja nepoznam z kysnuteho cesta, francuzsi to robia iba z listkoveho;-)
inac ak chces veve, mozes skusit aj obmenu, cesto mozes potriet jemne dzemom a tak zvinies do pozadovaneho tvaru, das piect a medzitym si mozes pripravit polevu z praskoveho cukru a ovocnej stavy/najlepsie takej akej budes mat dzem/ a ked ju mas spravenu este horuce pospliechas polevou...
ale co viem, francuzi robia najradsej len z vyvalkaneho listkoveho
cesta, ktore poprasia pr.cukrom, zvinu, upecu a zjedia;-)))
ja som recept nepridavala, lebo som si myslela, ze nieco take tu uz je... dobre, ze si ho sem dala teda ty;-)))
Recept uzasny. Skusala som v nedelu. Ale trochu som mala problem, lebo mi oriesky vypadavali. Zomlela som ich na hrubsie. Ma to tak byt?

Pridaj komentár k receptu: