Foto: veve
Jednoduché, rýchle a prekvapivo dobré hryzkanie ku káve. Recept mám od kamarátky Marty.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pracovnú dosku si nahrubo vysypeme polovicou cukru a na ňom vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto. Oriešky rozdrvíme a spolu so zvyšným cukrom posypeme aj druhú stranu cesta. Jemne si cez celú plochu cesta označíme čiarou stred a z oboch strán zrolujeme cesto do prostriedka. Roládu dáme na 30 minút do chladničky.
- 2
Predhrejeme si rúru na 200°C a roládu vyberieme z chladničky. Nakrájame ju na 1cm hrubé kúsky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 10-15 minút. Často kontrolujeme spodnú stranu koláčikov a keď zhnednú ešte ich poobraciame a pár minút dopečieme.
- 3
Hotové palmiers by mali byť zlato-hnedé, skaramelizované na oboch stranách. Necháme ich vychladnúť na podložke v jednej vrstve aby sa nezlepili. Podávame ihneď, najlepšie sú čerstvé :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nenapisala si rozmer, na aky treba cesto vyvalkat. To je dolezite! Dakujeme za upresnenie.
Cesto je dobré vyvaľkat tak na pól centimetrovú hrúbku.
inac ak chces veve, mozes skusit aj obmenu, cesto mozes potriet jemne dzemom a tak zvinies do pozadovaneho tvaru, das piect a medzitym si mozes pripravit polevu z praskoveho cukru a ovocnej stavy/najlepsie takej akej budes mat dzem/ a ked ju mas spravenu este horuce pospliechas polevou...
ale co viem, francuzi robia najradsej len z vyvalkaneho listkoveho
cesta, ktore poprasia pr.cukrom, zvinu, upecu a zjedia;-)))
ja som recept nepridavala, lebo som si myslela, ze nieco take tu uz je... dobre, ze si ho sem dala teda ty;-)))