Francúzska čokoládová torta

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009

Suroviny

4 ks
100 g
80 g
1 kl
1 balíček
250 ml
120 g
250 ml
80 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a čokoládovým pudingom a cesto upečieme pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod varu. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku.

  3. 3

    Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Polejeme polevou - čokoládu a margarín rozpustíme v teplom vodnom kúpeli, dôkladne vymiešame a polejeme ňou tortu. Nakoniec ozdobíme podľa chuti šľahačkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre