Kuriatka na šalotke v smotanovej omáčke s estragónom a s citrónovou šťavou fotorecept
Foto: pusta
Recept pochádza z francúzskej kuchyne.Kuriatka sú mimoriadne chutné korenisté huby, sú vysoko cenené na celom svete, práve začala ich sezona. Mala som čerstvé kuriatka, Zobraziť celý popisRecept pochádza z francúzskej kuchyne.Kuriatka sú mimoriadne chutné korenisté huby, sú vysoko cenené na celom svete, práve začala ich sezona. Mala som čerstvé kuriatka, pripravila som ich v smotanovej omáčke s estragónom a dochutila citrónovou šťavou. Mali sme delikatessu na večeru na iný spôsob.
porcie
príprava
na 80 -90 °C
Postup
-
1
Šalotku som pokrájala na jemno.
-
2
Kuriatka som dobre umyla pod prúdom studenej vody, zbavila som ich nečistôt, nechala som ich dobre odkvapkať z vody na cedníku.
-
3
Pripravila som citrónovú šťavu.
-
4
Na panvici som nechala som rozohriala maslo s olivovým olejom...
-
5
...orestovala som na ňom šalotku do sklovita,...
-
6
...pridala som kuriatka, restovala som ich na šalotke, kým sa neodparila tekutina, ktorú pustili.
-
7
Priliala som horúci domáci vývar a dusila som kuriatka, kým úplne nezmäkli - asi 20 minút,...
-
8
...jemne som ich okorenila čerstvo mletým čiernym korením a jemne osolila.
-
9
Priliala som sladkú smotanu,...
-
10
... a pridala som sušený estragón,...
-
11
...rozmiešala som ho v omáčke, nechala som len krátko prevrieť...
-
12
...vypla som plameň a dochutila som hotovú omáčku citrónovou šťavou.
-
13
Podávala som s dusenou ryžou a celé som ešte posypala hojne petržlenovou vňaťou. Omáčka je jemná po masle a sladkej smotane, príjemnej slano- kyslej chuti, zvýraznená estragonom, osviežujúca po citrónovej šťave, má chuť kuriatok a neprebije ich korenistú chuť, rovnako šalotka je jemná , nie ostrá ako cibuľa, výborne sa hodí ku kuriatkam a lahodnej smotanovej omáčke.
-
14
záber z blízka. Je to veľmi jemné, chutné jedlo delikátnej chuti použitých surovín, navyše rýchlo hotové a jednoduché čo do prípravy.
-
15
Šalotka je druh cibule, ktorá je oveľa jemnejšia ako naša cibuľa. Tiež sa nazýva Cesnak askalónsky, pochádza z malej a strednej Ázie, kde bola najviac pestovaná ako Cibuľa askalónska, poblíž starovekého mesta Askalón v Palestíne, odtiaľ bola dovezená do Európy križiakmi. Nepôsobí tráviace ťažkosti ako bežná cibuľa, práve pre svoju jemnú chuť je hojne používaná najmä vo francúzskej kuchyni, ale aj v ruskej a americkej kuchynije vhodná do šalátov, polievok a jemných omáčok.
som rada, že sa ti môj recept páči.
dakujem za pochvalu a uloženie do kk
hej , kuriatk na smotane a na masle sú pochúťkou.
dakujem
hej , kuriatka na smotane a na masle sú pochúťkou.
dakujem
áno, kuriatka so smotanou a s estragonom sú veľká delikatessa.
dakujem za uznanie.
dakujem za pochvalu.
aj ja mám veľmi rada kuriatka s vajcom.
som rada, že sa ti recept páči.
dakujem za uznanie.
dakujem.
@kukulienka71 , ty vieš človeka potešiť v pravú chvíľu :-) už dávno sme spolu nekomunikovali, správy ešte žiaľ nefungujú.
dakujem za vyskúšanie, za peknú pochvalu a za nádherné foto, ktoré si pridala.