Foto: marosinho
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť Zobraziť celý popisRatatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť v podobe hustej a sýtej polievky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Na hrnci si zohrejeme olej a cibuľu a cesnak necháme chvíľu za miešania upražiť. Medzitým si na malé kúsky nakrájame baklažán,cuketu a papriku. Snažte sa ich nakrájať na rovnaké kusy, aby sa uvarili rovnomerne. Potom dáme spoločne baklažán,cuketu a papriku do hrnca k cesnaku a cibuli. Zeleninu vhodne posolíme. Varíme a miešame asi 5-8 minút.
- 2
Keď budeme mať všetku zeleninu zmäknutú, pridáme paradajky z konzervy, ktoré môžte nakrájať na menšie kúsky. Chvíľu povaríme a následne pridáme vodu. Množstvo je na vaše uváženie, podľa toho, akú chcete mať polievku hustú. Necháme variť asi 15-20 minút a na konci pridáme provensálske bylinky.
- 3
K jedlu sa výborne hodia kúsky francúzskej bagety s nastrúhaným syrom. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skoro to vypadá ako lečo... možno sa k tomu hodí aj domáci chlebík alebo taká tiež domáca bagetka... nech sa darí