Polievka Ratatouille

marosinho - bez fotkymarosinho, 24. júla 2014
Polievka Ratatouille
Foto: marosinho

Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť Zobraziť celý popisRatatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť v podobe hustej a sýtej polievky.

8
porcií
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
6 ks
800 g
3 ks
4 strúčiky
 (strúhaný)
4 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Na hrnci si zohrejeme olej a cibuľu a cesnak necháme chvíľu za miešania upražiť. Medzitým si na malé kúsky nakrájame baklažán,cuketu a papriku. Snažte sa ich nakrájať na rovnaké kusy, aby sa uvarili rovnomerne. Potom dáme spoločne baklažán,cuketu a papriku do hrnca k cesnaku a cibuli. Zeleninu vhodne posolíme. Varíme a miešame asi 5-8 minút.

  2. 2

    Keď budeme mať všetku zeleninu zmäknutú, pridáme paradajky z konzervy, ktoré môžte nakrájať na menšie kúsky. Chvíľu povaríme a následne pridáme vodu. Množstvo je na vaše uváženie, podľa toho, akú chcete mať polievku hustú. Necháme variť asi 15-20 minút a na konci pridáme provensálske bylinky.

  3. 3

    K jedlu sa výborne hodia kúsky francúzskej bagety s nastrúhaným syrom. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

mijaita
ja dam pokrajena, loupana rajcata do ratatoille a trosku bileho vina. To jsem kdysi nasla recept a to vino mi v tom velice chutna. Dobry napad mas !
frezia68
Vítaj na Vareche :-),ako prílohu mám aj v receptoch,teda robievam.Ale ako polievku,nepoznám,no môže byť dobrá a zdravá :-)
ochino
zaujímavá polievka- jednoduchý recept,vyskúšam
skoro to vypadá ako lečo... možno sa k tomu hodí aj domáci chlebík alebo taká tiež domáca bagetka... nech sa darí