
Slaná cuketová torta
Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi,...

Francúzska pórová polievka
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej...

Bravčové na mrkve a cibuľke
Jedlo, ktoré pripravujem pravidelne aspoň jedenkrát do mesiaca, dnes som ho chcel pripraviť v remoske....

Karamelové èclairs
Po veľmi, veľmi, veľmi dlhej dobe som sa opäť odhodlala na odpaľované cesto - priznám...

Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Brioche à Tête - francúzske briošky
Francúzske briošky sú známe niekoľko storočí, robia sa na slano i na sladko, vyznačujú sa...

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Macaron - nikdy nebo navždy...
Macarons. Cukrárska výzva par excellence! Delikátne, nádherné a rozmanité! Oui, oui, oui!

Choux à la crème craquelin
Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....

Francúzska čokoládová torta
Kúpila som si v stánku malý časopis z českej edície VAŘENÍ, pod názvom Recepty s vôňou čokolády....

Francúzska krémová cesnaková polievka
Viem, že tento recept nie je vo svete varenia žiadnou novinkou, ale pre mňa to...

Slivkové mousse tortičky
Malé, ružové, lahodné koláčiky. Veľmi dlho som sa odhodlávala pripraviť tento typ dezertu -...

Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty. Do mrazničky...

Gougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta
Gougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, ...

Halloweenský tekvicový koláč :-)
Aj taky koláč sa pečie tu vo Francúzsku. Ja som si prekombinovala zopár receptov a vyšiel...

Terina z foie gras s brusnicami
Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí...

Quiche s jarnou cibuľkou a šampiňónmi
V tomto recepte som pouzila cesto, ktore mi po upeceni trosku pripomenulo listkove. Je to...

Ovocná torta od francúzského špičkového cukrára Erika Lamárta
Túto tortu som si zapísala z TV Paprika od svetoznámeho francúzskeho cukrára Erika Lamárta, ktorý je...

Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom
Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine. wordpress. com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás...

Kváskové croissanty
Pripravit kvaskovy croissant zabere vela casu, i ked nie aktivneho casu. Pretoze vlastne pasivne cakate...

Cibuľová marmeláda
Táto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má...

Francúzske medovo-makové krémové rezy
Tento zákusok som piekla na začiatku môjho príchodu na Varechu.sk. Vtedy som bola ešte ťarbavá a preto som skúsila upiecť znovu tento zákusok, ale suroviny som si prispôsobila k môjmu terajšiemu plechu....

Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

Chocolate lava cake
Chutný čokoládový dezertík na zimné obdobie... zahreje a na sladké nebudete mať chuť minimálne týždeň ;)

Quiche s bielou špargľou a lososom
Toto je velmi jednoduchy sposob pripravy cesta... Quiche je tentokrat so sparglou, kralovnou jarnej zeleniny......

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Babičkina najlepšia žemľovka Charlotte bez žemlí
už som tu niekolko krát básnila o žemlovke mojej babičky... toto je jej recept... ale...

Francúzska čokoládová torta
Blížili sa mamkine narodeniny a ja som stále nevedela čím ju prekvapiť a tak som sa rozhodla...

Pappardelle so špenátom, slaninou a syrom Brie
Tento recept som pripravil z núdze. Keďže som varil iba pre seba tak som sa rozhodol...

Brokolicový koláč (vegan)
Inšpirácia tu: http://www. lotusartichoke. com/vegan-quiche/

Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....