Granadír so špekáčikmi
Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...
Tvarohovo-kakaový strúhaný koláč
Rozhodla som sa tento recept zverejniť z viacerých dôvodov, hoci je to stará známa klasika...
Omáčka Aioli
Aioli je juhofrancuzska studena omacka, ktora sa podava k teplej varenej zelenine, k studenym masam,...
Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...
Mäsový syr (veľkonočný syrek)
Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť....
Porcovanie ANANÁSU
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu, pre mňa je...
Pizza zemiaky
Tento recept je z kategórie uprac chladničku. Každému sa stane, že nájde v chladničke 3 plátky šunky,...
Ovocný koláč 6x inak
Za tie roky čo som vydatá som si nahonobila dosť všelijakých plechov a foriem na pečenie, ...
Raňajkový müsli koláčik s jogurtovou polevou
Dnes som troška experimentovala s ovsenými vločkami a študovala na nete čo sa dá s nimi robiť...
Černicové makrónky
Ako sa hovorí "keď musíš, tak musíš". Strašnú chuť som na tieto malé mršky mala a chcela som vyskúšať nový recept...
Liptovský švábovník
Cesto: Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások a spolu s ostatnými surovinami spolu vypracujeme polotuhé...
Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...
Zapečená špargľa so šunkou a syrom
Špargľu umyjeme, očistíme a odkrojíme konce. Dáme ju variť do mierne osolenej vody, až...
Cesnakové špagety
tento recept mám z relácie " varím, varíš, varíme" spred asi 15 tich rokov, ...
Chuťovky s údeným lososom
Tavený syr vyšľaháme s kyslou smotanou a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Žemličky rozpolíme...
Tvarohové gule
Výborné ľahko pripraviteľné i ľahko stráviteľné jedlo pre celú rodinku. Tento recept som si trochu upravila...
Pečená koncoročná kačka
Je to už asi 20 rokov, čo sme s mojou nebohou Evelínkou vymysleli túto úpravu pečenia...
Prešporský paprikáš s maslovými haluškami
Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime...
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Pečený sladkokyselý květák
Recept je trochu upravený z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ). Moje...
Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...
Karamelové hrudky
Podobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a...
BAGLE ( fotorecept )
Tradične sa bagle konzumujú čisté alebo posypané sézamom či makom . Môžeme ich však plniť...
Mňamková pohánková kaša
Je to čosi ako dezert, keď sa ešte takéto zákusky nerobili ako dnes. A prišla...