Naše domáce klobásky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 14. decembra 2016

Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu, je osvedčený a vieme, že nemusíme koštovať surové Zobraziť celý popisAj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu, je osvedčený a vieme, že nemusíme koštovať surové mäso, pridávať ešte niečo. Pridáme presne podľa receptu a sú výborné. /Teda aspoň pre nás/

Suroviny

10 kg
22 dkg
8 dkg
4 dkg
2 dkg
1 dkg
5 dkg




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomelieme ho.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme všetko pomleté, odvážime si ho a podľa váhy dávame prípravu. Tento rok sme mali čistú váhu pomletého mäsa 35 kg, tak som dávala prípravu na toto množstvo.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je príprava na mäse, začneme dobre miešať aby sa spojili suroviny s mäsom.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešané.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz si ide do druhého dňa do chladu mäso oddýchnuť, aby sa nám všetky chute dobre prepojili. Na druhý deň znovu premiešame.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a začíname dávať do premytých čriev.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Trochu ihlou poprepichujeme, aby sme vytlačili vzduch.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tak a už je všetko mäso v črevách a klobásky sú hotové. Necháme ich ešte asi hodinku postáť v chlade alebo pokiaľ si nezakúrime v údiarni.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upravené do údiarne.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Údili sme ich dva a pol dňa. Nechceme mať čierne klobásky, chceme mať lahodné klobásky, tak to stačí. Zaúdené.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a teraz už hotové zaúdené - prvá koštovka.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nakrájané - prestreté, vínko uvarené ide sa na to.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Sú výborné môžu byť VIANOCE.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

dosa
paradna klobasa... podobne robila moja mamicka, presne na deka... ale presne, ani gram nicoho naviac a vzdy mala rovnaku fantasticku chut, bola to vona domova... ale bolo to uz davno, pradavno... :(((
luwinka
@Sonulienka perfektné klobásky a sympatickí šikovní muži:-)) no nie je čo dodať . Takéto domáce klobásky sa nedajú porovnať s kupovanými , nakoľko viete čo ste do nich dali a to je už niečo . Jupíí už len konzumovať . Naozaj budete mať pestré Vianoce.
denyany
Aj u nás to párkrát do roka vonia klobáskovo! Tiež máme svoj vyskúšaný recept. Robievame v menšom množstve, ale nie je ich kde skladovať, tak si to musíme zopakovať. Tvoje klobásy vyzerajú parádne. Mne by chutili určite.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Presne takto isto sme robievali aj my klobásky :-). Ale odkedy nám odišiel do nebíčka náš udiar klobásy už nerobíme. Raz sme potom ešte skúsili u iného, nebolo to ono.
sonulienka
Ďakujem Vám, @Luwinka áno je to manžel a syn treba zaúčať aj potomkov aby vedeli pokračovať v tradícii.
@Denyany - teraz sme robili tak aby vyšlo aj pre dcérinu rodinku a aj pre synovu vždy na Vianoce im podelím aby mali. Ale v januári ešte budeme robiť dcéra ešte chce tak čo neurobíš pre vlastné deti?
@Dr na šťastie si údime sami. Pred tým sme si tiež dávali údiť ale jeden údil skoro do čierna teda nebolo cítiť klobásu a druhý tiež zomrel, tak sa chytil manžel a poriadne sa ale zabáva aby boli dobre zaúdené.
@Dosa treba vyskúšať a pokračovať v tradícii určite by sa podarili a potešili a hlavne zaspomínali na staré dobré časy a rodičov.
haji
Krásné, voňavé, fotogenické kolektivní dílo. Všichni jsou nesmírně šikovní! Určitě by mi chutnaly vaše s láskou připravené domácí klobásky! Tleskám!
venusa
Sonulienka, neda sa ta obísť bez pochvaly. Máte ich akurátne vyúdene, tiez nemusím take az do čierna. Moja kamarátka mi nadelila do kapustnice, su podobne k tvojej. Aj u nas doma sa takéto robili, brat robi aj divinové, no tie su údené do tmavšia. Domáce su take ine, mne sa zdajú take zdravšie-:) a napovie mi to aj moja pleť-:) si šikovná gazdinka

sonulienka
@Venusa ďakujem si zlatá, z diviny sme robievali so švagrom ale už dovno nerobíme, áno tie sú tmavšie lebo mäsko je tmavšie.
jozka2
Tvoje klobasky vonaju az na druhu stranu oceanu
janealli
Aj my sme dnes robili klobásky, recept máme podobný, čistého mäsa sme mali trošku menej (28 kg) , naše však dnes ešte len prešli prvým dymom, takže rozvoniavať nám budú koncom týždňa.
mesiar50
Veľmi chutne pripravené klobásky.Zvládli ste to na výbornú. :-)
terinka55
Pripomienka z detstva a mladosti, robili sme aj 4x v roku. Tie vaše vyzerajú veľmi chutné, určite by som ochutnala rada :-)
patroveckypitrs
Nádhera, tie musia byť dobré. Ja by som to nemohol mať. Dal by som do komory stoličku, na ktorú by som sadol a nedostali by ma z nej, až keby sa minuli. 5* a k.k.
bubaya
Keby klobásy mali krídla, nebolo by lepších vtákov na svete. A tu máte výklad o tom, ako vznikla naša prvá klobása:


sonulienka
Srdečne všetkým zo srdca ďakujem, škoda, že nie ste bližšie pozvala by som Vás.
junior
To musí byť papuľkový orgazmus... paráda!
izabella929
@sonulienka , poznám dobre chuť domácej klobásky.. je to celkom iná chuť ako z nákupných centier..) krásne vyzerajú ako z môjho rodného kraja.-)
sonulienka
Izka ďakujem. Neviem presne odkiaľ pochádzaš ale ja by som nikdy klobáse nedala papriku z obchodu, používam aj na varenie len domácu. Už máme v BB stálych trhovníkov od ktorých ju kupujeme. Tak možno preto sú Ti povedomé. Keď už robím tak nech sú dobré.
jankov
Jasnačka, že môžu byť Vianoce, keď šikovní chlapi urobia klobásky a šikovná žena ich fotí...máte to tam v rodine dobre zorganizované, každému do ruky, čo mu patrí...:-)
...prajem vám šťastné a veselé Vianočné sviatky a Nový rok...a nezabudnite si odložiť z tých klobás aj na novoročné hodovanie...
sonulienka
@Jankov srdečná vďaka potešilo ma. A aj ja prajem šťastné a veselé a ve&ĺa veľa zdravia v roku 2017.
Jasné, že klobásky ostanú aj no Silvestra.

Prajem krásne prežitie dnešného najkrajšieho dňa.
lorak40
Kolbas dobra vyzerá určite aj chutí,len aby nám to úradníci z Bruselu nezakázali vyrábať po domácky.
sonulienka
@Lorak40 ďakujem - a pokiaľ ich nepredávam tak mi nemôžu nič zakázať. Veď oni ani nevedia čo je dobré.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia