Naše domáce klobásky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 14. decembra 2016

Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu, je osvedčený a vieme, že nemusíme koštovať surové mäso, pridávať ešte niečo. Pridáme presne podľa receptu a sú výborné. /Teda aspoň pre nás/

Suroviny

10 kg
22 dkg
8 dkg
4 dkg
2 dkg
1 dkg
5 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomelieme ho.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme všetko pomleté, odvážime si ho a podľa váhy dávame prípravu. Tento rok sme mali čistú váhu pomletého mäsa 35 kg, tak som dávala prípravu na toto množstvo.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je príprava na mäse, začneme dobre miešať aby sa spojili suroviny s mäsom.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešané.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz si ide do druhého dňa do chladu mäso oddýchnuť, aby sa nám všetky chute dobre prepojili. Na druhý deň znovu premiešame.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a začíname dávať do premytých čriev.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Trochu ihlou poprepichujeme, aby sme vytlačili vzduch.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tak a už je všetko mäso v črevách a klobásky sú hotové. Necháme ich ešte asi hodinku postáť v chlade alebo pokiaľ si nezakúrime v údiarni.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upravené do údiarne.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Údili sme ich dva a pol dňa. Nechceme mať čierne klobásky, chceme mať lahodné klobásky, tak to stačí. Zaúdené.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a teraz už hotové zaúdené - prvá koštovka.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nakrájané - prestreté, vínko uvarené ide sa na to.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Sú výborné môžu byť VIANOCE.

    Naše domáce klobásky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
paradna klobasa... podobne robila moja mamicka, presne na deka... ale presne, ani gram nicoho naviac a vzdy mala rovnaku fantasticku chut, bola to vona domova... ale bolo to uz davno, pradavno... :(((
@Sonulienka perfektné klobásky a sympatickí šikovní muži:-)) no nie je čo dodať . Takéto domáce klobásky sa nedajú porovnať s kupovanými , nakoľko viete čo ste do nich dali a to je už niečo . Jupíí už len konzumovať . Naozaj budete mať pestré Vianoce.
Aj u nás to párkrát do roka vonia klobáskovo! Tiež máme svoj vyskúšaný recept. Robievame v menšom množstve, ale nie je ich kde skladovať, tak si to musíme zopakovať. Tvoje klobásy vyzerajú parádne. Mne by chutili určite.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Presne takto isto sme robievali aj my klobásky :-). Ale odkedy nám odišiel do nebíčka náš udiar klobásy už nerobíme. Raz sme potom ešte skúsili u iného, nebolo to ono.
Ďakujem Vám, @Luwinka áno je to manžel a syn treba zaúčať aj potomkov aby vedeli pokračovať v tradícii.
@Denyany - teraz sme robili tak aby vyšlo aj pre dcérinu rodinku a aj pre synovu vždy na Vianoce im podelím aby mali. Ale v januári ešte budeme robiť dcéra ešte chce tak čo neurobíš pre vlastné deti?
@Dr na šťastie si údime sami. Pred tým sme si tiež dávali údiť ale jeden údil skoro do čierna teda nebolo cítiť klobásu a druhý tiež zomrel, tak sa chytil manžel a poriadne sa ale zabáva aby boli dobre zaúdené.
@Dosa treba vyskúšať a pokračovať v tradícii určite by sa podarili a potešili a hlavne zaspomínali na staré dobré časy a rodičov.
Krásné, voňavé, fotogenické kolektivní dílo. Všichni jsou nesmírně šikovní! Určitě by mi chutnaly vaše s láskou připravené domácí klobásky! Tleskám!
Sonulienka, neda sa ta obísť bez pochvaly. Máte ich akurátne vyúdene, tiez nemusím take az do čierna. Moja kamarátka mi nadelila do kapustnice, su podobne k tvojej. Aj u nas doma sa takéto robili, brat robi aj divinové, no tie su údené do tmavšia. Domáce su take ine, mne sa zdajú take zdravšie-:) a napovie mi to aj moja pleť-:) si šikovná gazdinka

Aj my sme dnes robili klobásky, recept máme podobný, čistého mäsa sme mali trošku menej (28 kg) , naše však dnes ešte len prešli prvým dymom, takže rozvoniavať nám budú koncom týždňa.
Izka ďakujem. Neviem presne odkiaľ pochádzaš ale ja by som nikdy klobáse nedala papriku z obchodu, používam aj na varenie len domácu. Už máme v BB stálych trhovníkov od ktorých ju kupujeme. Tak možno preto sú Ti povedomé. Keď už robím tak nech sú dobré.
Jasnačka, že môžu byť Vianoce, keď šikovní chlapi urobia klobásky a šikovná žena ich fotí...máte to tam v rodine dobre zorganizované, každému do ruky, čo mu patrí...:-)
...prajem vám šťastné a veselé Vianočné sviatky a Nový rok...a nezabudnite si odložiť z tých klobás aj na novoročné hodovanie...
@Jankov srdečná vďaka potešilo ma. A aj ja prajem šťastné a veselé a ve&ĺa veľa zdravia v roku 2017.
Jasné, že klobásky ostanú aj no Silvestra.

Prajem krásne prežitie dnešného najkrajšieho dňa.

Pridaj komentár k receptu: