Kačacia paštéta s marinovaným jablkom
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Foto: Marek Velček
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
3 ks, celé |
|
7 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
0,5 l, napríklad Portito Roso Matyšák |
|
0,4 l, Portito Bianco Matyšák |
|
podľa chuti |
|
1 hviezdička |
|
3 ks, na dip |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačaciu pečeň odblaníme a zbavíme žíl, vložíme do mixéra, pridáme celé vajcia a žĺtky a pridáme smotanu s mliekom, ktorú zohrejeme asi na 80 °C. Osolíme, pridáme redukované Portito Bianco (0,5 dl), a rozmixujeme na jemnú hladkú hmotu. Časť jabĺk ošúpeme, nakrájame na šestiny, podlejeme vínom Portito Roso, pridáme škoricu a badián s cukrom a varíme do zmäknutia asi 15 minút.
- 2
Hmotu z kačacej pečene vylejeme do formy vopred vystlanej strečovou fóliou do troch štvrtín. Pridáme marinované jablká a prípadne dolejeme po vrch formy. Dáme robiť na paru asi 120 minút. Po vychladnutí vložíme formu s paštétou na noc do chladničky.
- 3
Pred servírovaním si pripravíme jablkový dip: očistené jablká, škoricový cukor, pár klinčekov, javorový sirup, podlejeme vodou a varíme do zmäknutia. Po uvarení jemne scedíme a rozmixujeme na kašu. Precedíme cez jemné sitko a dáme vychladnúť.
- 4
Pri servírovaní paštétu vyklopíme z formy a nakrájame na jednotlivé porcie, pridáme jablkový dip, ozdobíme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu