Foto: dorisa
Hovädzie závitky, alebo španielske vtáčiky máme doma veľmi radi pre rozmanitosť chutí v závitkoch. Jedlo podávam s ryžou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie.
-
2
Umyté mäso si naporcujeme na pláty. Naklepeme, nasolíme, okoreníme , potrieme horčicou a do stredu položíme kusok uhorky, slaninky, štvrť uvareného vajca, kusok zaváranej červenej papriky a mrkvy. Mäso zvinieme a pomocou ihličiek zabezpečíme proti vypanutiu plnky počas dusenia.
-
3
Závitky poprášime hladkou mukou.
-
4
Potom na panvici v rozpálenom tuku ich osmahneme, aby sa uzatvorili.
-
5
V kastróli osmahneme cibulu a pridáme závitky, podlejeme vodou, osolíme a dusíme dokiaľ nebudú mäkké. Počas dusenia premiešavame a podlievame vodou, ak treba.
-
6
Nakoniec zahusíme omáčku trochou hladkej múky rozmiešanej v malom množstve vody. Jedlo podávame s ryžou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu