Foto: diabambulka
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Syr si nastrúhame na jemno- na tom strúhadle čo strúhame mrkvu.
-
2
Vytvarujeme guľky približne vo veľkosti vlašského orecha.
-
3
Podobne ako pri trojobale obalíme guličky najskôr v múke a potom vo vajíčku (strúhanku nedávame :-))
-
4
Do hrnčeka dáme dáme väčšie množstvo oleja, aby guličky plávali a necháme ho riadne rozohriať. Do horúceho oleja šupneme vždy len pár kúskov lebo to je otázka pár sekúnd, osmažiť z jednej strany, z druhej strany a šup s nimi von. Nesmú tam byť dlho pretože by nám začal syr vytekať.
-
5
No a to je celé, žiadna veda a je to príjemná zmena do polievky. Ja som ich použila do cibuľovej polievočky. Dobrú chuť:-)))
Diskusia k receptu