Foto: svetlana9
Dnes sa mi chcela v komôrke obesiť myš - zásoba žiadna. Objavila som malé zvyšky zeleniny a vyčarovala obed, na ktorom som si Zobraziť celý popisDnes sa mi chcela v komôrke obesiť myš - zásoba žiadna. Objavila som malé zvyšky zeleniny a vyčarovala obed, na ktorom som si už dávno tak nepochutila.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (väčší) |
|
2 ks-stred.veľkosť |
|
5 ks-stred.veľkosť čerstvá |
|
kúsok |
|
lyžičku kávovú |
|
primerane |
|
2 ks |
|
na zahustenie masy |
|
na obalenie |
|
4 krajce |
|
medzi prsty |
|
medzi prsty |
|
kávovú lyžičku |
|
medzi prsty |
|
na vyprážanie |
|
30 dg |
|
Postup
-
1
všetky suroviny nakrájame na malé kúsky a podusíme pol hodinu na troške oleja. Podlejeme trochou vody. Necháme vychladnúť a vmiešame 2 rozhabarkované vajcia, z vody vyžmýkaný chlieb, dobre vymiešame a zahustíme strúhankou. Nezabudnime vmiešať koreniny. Z masy tvoríme okrúhle fašírky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.
-
2
Z uvedeného množstva mi vyšlo 13 kusov fašírok. Vypražila som ich na oleji a po vybratí uložila na papierové utierky, aby vypili prebytočný olej.
-
3
Ako prílohu som urobila ryžu, hodia sa samozrejme aj zemiaky - kaša, pyré, tatarská omáčka, niečo kyslé, ale aj kompót.
Nemusíš byť diétna sestra ani chemik a ani lekár. Ďakujem
Neviem, o čom sa tu bavíme..o výkričníku, ktorý ťa vyprovokoval???Tým som len chcela zdôrazniť, že niečo bije do očí a je to zle. Prečítala som nespočetne veľa kníh o delenej strave, ale v ani jednej jedine nie je povolená kombinácia potravín, ktoré máš v recepte ty. A ak trváš na tom, že vajcia sa môžu kombinovať so sacharidmi, ktoré máš v recepte, tak uveď prosím autora/autorku. Ale podľa mojich informácií autor, ktorého recepty to povoľujú, neexistuje.