Foto: andrea3
Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj Zobraziť celý popisTento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a nedalo mi, aby som ho nevyskúšala urobiť aj ako bezlepkový. Má veľmi jemnú a lahodnú chuť. Vyskúšajte !
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Kryštálový cukor si upálime na karamel. Pozor aby ste ho neupálili príliš. Necháme trochu vychladnúť.
-
3
Z bielkov vyšľaháme sneh.
-
4
Vymiešame žltka a cukor. Pomaličky prilievame upálený karamel.
-
5
Potom pridáme olej,múku s práškom do perníka a opatrne primiešame sneh.
-
6
Vylejeme na plech na pečenie, na ktorý sme položili papier na pečenie.
-
7
Pečieme na 200 C alebo na 170-160C v teplovzdušnej rúre. Či je upečený , vyskúšame špajlou. Potrieme džemom, aký máme radi a polejeme čokoládovou polevou.
-
8
Nakrájame a vychutnávame tú skvelú chuť :-)
Diskusia k receptu