Orechová torta

hortenzia51 - bez fotkyhortenzia51, 24. marca 2011

Túto tortu som piekla k svojím narodeninám.Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom.Tento krém mám od vareškárky-Hanky=honestka= Vložila som Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla k svojím narodeninám.Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom.Tento krém mám od vareškárky-Hanky=honestka= Vložila som túto tortu na jej podnet.

16 KS
porcií

Suroviny

cesto:
6 ks
6 PL
5 PL
1 PL
1 KL
PLNKA:
5 ks na sneh
50 g
sirup cukrový:
250 g
60 ml
450 g
2 KL




Postup

  1. 1

    Upečieme si dve kusy orechovej piškoty. Ja šľaham celé vajcia z cukrom.Zmiešame si muku z orechamy a práškom do pečiva.Keď sú vajcia vyšľahané do peny pridaváme po lyžiciach muku.

  2. 2

    Kým nám piškotové korpusy vychládnu urobime si krém.

  3. 3

    Najprv si dáme uvariť cukrový sirup - do nádoby si dáme cukor z vodou a miešame kým sa nerozpusti potom varíne na 120 stupňov-na niť. Medzi tým si vyšláhame bielka s cukrom na tuhý sneh.Do tuhého snehu prilievame pomalý horúci sirup,poriadne to vyšľahame.Nemúsime čakať kým nám sneh vychládne hneď do horúceho po kuskoch zašľahame maslo na najvyššiom stupní pridáme vanilkový extrát-možeme pridať aj inú esenciu alebo citronovú šťavu 2 kl.Šľahame ešte takých 5 min. Krém bude veľmi jemný a lesklý.==tento krém je dopodrobná napísany v kuchárskej knihe vareškárky==honestka...alebo si pozrite na YOU Tube MUSSELINE BUTTERCREAM.

  4. 4

    Vychládnuté korpusy som prekrojila napolý a natrela ribezľovým džemom.stred bielým krémom. Celý je natretý tiež krémom, boky ešte posýpala struhaným kokosom.Aj keď torta je orechová.

    Orechová torta - obrázok 4
  5. 5

    Ozdobila som ju s tým istým krémom. Ružičky som si robila zo zdobičkou na ruže.

    Orechová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Tá je krásna,si veľmi šikovná a hoci si nemyslím,že ju budem piecť,tak pre istotu ukladám do KK.
valeri
@hortenzia51
páči sa mi Tvoja torta, ale mohla by si mi napísať, o akú zdobičku na ruže ide ? Hodila by sa. Recept si ukladám.
hortenzia51
táto torta je robena na rýchlo, nieje urobená tak ako som chcela--
zdobička na ruže je z tvare slzičky, ruže som robila na ceruzke a stiahla nožnicami ,, @valeri ==zdobenie nájdeš aj na nete , stranke YOU TUBE
svetlana9
ona je nielen krásna tá tortička, ale aj veľmi dobrá - z tejto som chutnala. Je ozdobená tak nevtieravo jemná staroružová a pastelová zelená je veľmi pristane. Naša "hortenzia51" je veľmi dobrá kuchárka aj cukrárka. Ešte raz blahoželám k životnému jubileu a veľa zdravia.
honestka
Som rada, ze si uverejnmila tuto tortu hlavne kvoli tomu, ze si dokazala takto povzbudit dalsie varechacky, ze urobit tento krem nie je ziadna velka veda a co sa tyka chute je ozaj velmi chutny.
Takze nielen krem, ale aj torta ako celok je velmi pekna- viem, ze velmi chutna.
@Valeri : kazda cukrarenska spicka ma vytlacene cislo. Na peknu ruzu ti dobre posluzi spicka s c. 104
Ak mozem poradit, tieto sa predavaju v roznych velkostiach. vzdy si kup taku velkost, ako sa ti paci podla toho co maju prilozene pri spickach ako vzorniky. Niektore tie "specialne" su dost drahe a kupene zbytocne, pretoze pri ozdobe torty nepotrebujes vsetky, ktore doporucuju. a postupom casu si prikupis dalsie, podla toho co chces na torte vytvorit. S jednoduchymi spickami mozes urobit vselijake vzory ako hovori @Hortenzia , na TY je vela tipov a tutorials ako aj na zlozite ozdobovanie.
svetlana9
internet je bohatá zbierka informácií - kto sa chce zdokonaľovať, musí si nájsť čas a surfovať
honestka
zabudla som povedat, ze na dekoraciu listov potrebujes spicku c 65
violetacamorova
Pozerala som tento krém v diskusii na vareche a zaujal ma som rada, že sa ti torta k tvojím narodeninám tak pekne vydarila a nielen to ale bola aj chutná, aj keď neskoro ale pripájam sa aj ja, všetko najlepšie k narodeninám. Možno aj ja niekedy vyskúšam tortu s týmto zaujímavým krémom.
hortenzia51
Listy som robila z papierovým kornútkom ten som si vystríhla do špica,ale nato treba prax, ale ako píše @ honestka dajú sa kúpiť všelijake špice podľa potreby...
svetlana9
no ale klobúk dolu pre @hortenzia51 - lebo aj keď robila tú výzdobu na tortu "na kolene" tak to vôbec nevidno - si predstavte, keby mala originál pomôcky - aká nádhera by bola vznikla
elisticka
krasna torticka aj ja pouzivanm tu zdobicku kupila som ju na vianocnych trhoch a nebanujem da sa s nou krasne zdobit...
jerica
Nádherná torta, verím že aj na budúce budeš mať odvahu dať na varechu ďaľší Tvoj recept pre potešenie aj poučenie , mala si veľmi milého a dobrého radcu. Potešilo !! :-)
hortenzia51
Ďakujem za pekný komentár ..ten bielý krém som hľadala kvoli torty ktorú chcem upiecť na svadbu, skušala som ako sa mi podarí-- no podaril sa na prví krát,mám zase na plane niečo tu vložiť ale zatial neprezradim o čo ide...
cica2
si velmi šikovná, tortičku si krásnu spravila, musí byť výborná! Dodatočne aj ja prajem k narodeninám všetko naj...hlavne veľa zdravia a šťastia!!!!
marienka44
@Hortenzia51 , nadherna a iste dobra torta. Rada by som krem pouzila do mojho orechoveho korpusu. Bojim sa, ci sa podarí. Zvysne bielka mam v chladnicke.
Takze, ak rozumiem dobre, korpus je z 12 vajec? Piekla si to na 2x a kazdy prekrojila napoly. Teda je plnena 3x? Dakujem za odpoved, recept ukladam do KK.
hortenzia51
marienka44 -presne tak je to torta z 12 vajec každý korpus som prekrojila napoly takže je plnená 3x---




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia