Foto: hortenzia51
Túto tortu som piekla k svojím narodeninám.Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom.Tento krém mám od vareškárky-Hanky=honestka= Vložila som Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla k svojím narodeninám.Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom.Tento krém mám od vareškárky-Hanky=honestka= Vložila som túto tortu na jej podnet.
porcií
Suroviny
cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
PLNKA: | |
5 ks na sneh |
|
50 g |
|
sirup cukrový: | |
250 g |
|
60 ml |
|
450 g |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Upečieme si dve kusy orechovej piškoty. Ja šľaham celé vajcia z cukrom.Zmiešame si muku z orechamy a práškom do pečiva.Keď sú vajcia vyšľahané do peny pridaváme po lyžiciach muku.
- 2
Kým nám piškotové korpusy vychládnu urobime si krém.
- 3
Najprv si dáme uvariť cukrový sirup - do nádoby si dáme cukor z vodou a miešame kým sa nerozpusti potom varíne na 120 stupňov-na niť. Medzi tým si vyšláhame bielka s cukrom na tuhý sneh.Do tuhého snehu prilievame pomalý horúci sirup,poriadne to vyšľahame.Nemúsime čakať kým nám sneh vychládne hneď do horúceho po kuskoch zašľahame maslo na najvyššiom stupní pridáme vanilkový extrát-možeme pridať aj inú esenciu alebo citronovú šťavu 2 kl.Šľahame ešte takých 5 min. Krém bude veľmi jemný a lesklý.==tento krém je dopodrobná napísany v kuchárskej knihe vareškárky==honestka...alebo si pozrite na YOU Tube MUSSELINE BUTTERCREAM.
- 4
Vychládnuté korpusy som prekrojila napolý a natrela ribezľovým džemom.stred bielým krémom. Celý je natretý tiež krémom, boky ešte posýpala struhaným kokosom.Aj keď torta je orechová.
- 5
Ozdobila som ju s tým istým krémom. Ružičky som si robila zo zdobičkou na ruže.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
páči sa mi Tvoja torta, ale mohla by si mi napísať, o akú zdobičku na ruže ide ? Hodila by sa. Recept si ukladám.
zdobička na ruže je z tvare slzičky, ruže som robila na ceruzke a stiahla nožnicami ,, @valeri ==zdobenie nájdeš aj na nete , stranke YOU TUBE
Takze nielen krem, ale aj torta ako celok je velmi pekna- viem, ze velmi chutna.
@Valeri : kazda cukrarenska spicka ma vytlacene cislo. Na peknu ruzu ti dobre posluzi spicka s c. 104
Ak mozem poradit, tieto sa predavaju v roznych velkostiach. vzdy si kup taku velkost, ako sa ti paci podla toho co maju prilozene pri spickach ako vzorniky. Niektore tie "specialne" su dost drahe a kupene zbytocne, pretoze pri ozdobe torty nepotrebujes vsetky, ktore doporucuju. a postupom casu si prikupis dalsie, podla toho co chces na torte vytvorit. S jednoduchymi spickami mozes urobit vselijake vzory ako hovori @Hortenzia , na TY je vela tipov a tutorials ako aj na zlozite ozdobovanie.
Takze, ak rozumiem dobre, korpus je z 12 vajec? Piekla si to na 2x a kazdy prekrojila napoly. Teda je plnena 3x? Dakujem za odpoved, recept ukladam do KK.