Výborné syrové pagáčiky

anina43 - bez fotkyanina43, Žarnovica, 2. novembra 2010

Na návšteve u mojej dobrej priateľky, ochutnala som okrem iných dobrôt aj tieto výborné syrové pagáčiky. Podobné som pekávala, ale ani raz nemali takú dobrú chuť. Recepty si kamarátky vymieňajú a iste ich aj dotvárajú podľa svojej fantázie. Ja som ho tiež trošku vylepšila pridaním u nás v domácnosti veľmi obľúbenej, bryndze. Pridala som jej asi 6-7 dg a pagáčiky získali opäť inú chuť. Fantázii sa medze nekladú a možno si ich urobíte podľa seba, možno pridaním postrúhaného údeného syra

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

75  dg
1  ks
1 kl
2 ks
1 lyžica
4 ks
4 ks. kocky
1 -kelímok
6-10 dg, -nemusí byť
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, rozmiešame v nej prášok do pečiva , sodu bikarbonu a soľ. Nastrúhame tuk, pridáme masť, syrokrémy, žltky a smotanu a ak máme, pridáme aj bryndzu. Všetko spolu zamiesime a na 1/2 hodiny odložíme do chladu. Po vybratí vyvaľkáme na hrúbku O,5 cm. celé cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme buď strúh. syrom, alebo rascou, sezamom , vykrojíme malými formičkami rôzne tvary a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme do zlatista vo vopred vyhriatej rúre

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
keď budete vykrajovať pagáčiky, vyvaľkajte cesto na hrúbku 1 cm , keď malými formičkami na slané pečivo, stačí hrúbka 0,5 cm. Z tejto dávky narobíte veľa pečiva, ak toľko nepotrebujete, urobte z 1/2 dávky.
Vitaj aj v receptoch. Pagáčiky neviem robiť, skusim, potom ohodnotím, ale doma ich máme všetci radi.
Ukladám si recept a určite ho vyskúšam, mám tiež recept na syrové pagáčiky ale trochu iný ako tento, budem zvedavá ako chutia tieto.