Na návšteve u mojej dobrej priateľky, ochutnala som okrem iných dobrôt aj tieto výborné syrové pagáčiky. Podobné som pekávala, ale ani raz nemali takú Zobraziť celý popisNa návšteve u mojej dobrej priateľky, ochutnala som okrem iných dobrôt aj tieto výborné syrové pagáčiky. Podobné som pekávala, ale ani raz nemali takú dobrú chuť. Recepty si kamarátky vymieňajú a iste ich aj dotvárajú podľa svojej fantázie. Ja som ho tiež trošku vylepšila pridaním u nás v domácnosti veľmi obľúbenej, bryndze. Pridala som jej asi 6-7 dg a pagáčiky získali opäť inú chuť. Fantázii sa medze nekladú a možno si ich urobíte podľa seba, možno pridaním postrúhaného údeného syra
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme, rozmiešame v nej prášok do pečiva , sodu bikarbonu a soľ. Nastrúhame tuk, pridáme masť, syrokrémy, žltky a smotanu a ak máme, pridáme aj bryndzu. Všetko spolu zamiesime a na 1/2 hodiny odložíme do chladu. Po vybratí vyvaľkáme na hrúbku O,5 cm. celé cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme buď strúh. syrom, alebo rascou, sezamom , vykrojíme malými formičkami rôzne tvary a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme do zlatista vo vopred vyhriatej rúre
Diskusia k receptu