
Tvarohový koláč
Vypracujeme obľúbené krehké cesto a vyvaľkáme ho na spodok a okraje veľkej tortovej formy alebo plechu...

Vianočné stromčeky z toastového chleba
Suroviny sú na 3 stromčeky. Vezmeme plátok toastového chleba, naň dáme plátok syra a plátok...

Banánovo-hrozienkové muffiny
Tieto muffinky mi zo všetkých receptov, ktoré som vyskúšala, vyšli najkrajšie a boli veľmi chutné....

Feniklové sušienky plné pohody
Recept bol kedysi na stránke figaro. sk, potom zmizol. Neskôr som ho našiel na figaro....

Vianočná nepečená torta
Mascarpone zmiešame s mäkkým tvarohom, kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Kto má rád, môže...

Základný biskvit bez kypriaceho prášku
Upečený biskvit môžete použiť na prípravu rolád, rôznych rezov, ale napríklad aj ako náhradu za...

Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ
Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....

Výborné trojaké mafiny
Stačí niekoľko málo surovín a doma vyčarujete výbornú sladkú maškrtu, ktorú milujú predovšetkým deti...

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Škoricové lístočky s lekvárom
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do folie a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať....

Hruškoláda
Teraz sme mali zase prebytok hrušiek, tak som googlila a našla tento recept. Povedala by...

Laskonky podľa Jožky Zaukolcovej
Obľúbený zákusok v podaní cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko Jozefíny Zaukolcovej.

Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne
Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas...

Lístkové tyčinky s pestom
Ako pohostenie budú tieto tyčinky z lístkového cesta plnené zeleným bazalkovým a červeným paradajkovým pestom určite hitom....

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Rožky s čokoládovou nátierkou
Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr. Oetker?