
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...

Waflové rozetky
Volajú sa aj vysmážané kvety. Robia sa v období fašiangov podobne ako šišky či fánky....

Krokety z batatového pyré
Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie....

Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...

Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....

Kurací rezeň Hawaii s liptovským oštiepkom
Môj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova....

Langoše
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, ...

Úžasné fánky zo špaldovej múky
Mäkučké a ľahké ako pierko. Takéto úžasné fánky sa dajú pripraviť aj zo špaldovej múky!

Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom
Vynikajúce sýte jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavný chod....

Výborné vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

Chrumkavé rezne v obale s kukuričnými lupienkami
Extra chrumkavý a lahodný rezník si môžete vychutnať, ak pridáte k strúhanke aj kukuričné lupienky a...

Vyprážané pirohy s kyslou kapustou
Kvások: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie (1 balík sušeného som dala ja). Premiešame a...