Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli fotorecept
Foto: sracz
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni. Zvyšok „kráľovských trúb“ sa Zobraziť celý popisV obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni. Zvyšok „kráľovských trúb“ sa tiež hodil. Dnes si Vám dovoľujem predstaviť kuracie stehná bez kostí a kože, plnené s preddusenou zmesou trúbkových húb (hlivy kotúčovej) a hrubostennou červenou paprikou, ktoré som podával s pečenými zemiakmi. Podľa našich chutí a mojich skúseností si trúbové huby určite zaslúžia predstavenie ako hlavné jedlo, či ako aj chutná príloha.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 ML |
|
3-4 PL (alebo olivový) |
|
250 ml pokrájaná |
|
200 g |
|
150 g |
|
2-3 KL |
|
120-150 g |
|
1-2 ks |
|
1 ks pokrájaná |
|
240-250 ml (pokrájané lístočky) |
|
Postup
-
1
Mne sa tá zostava na štarte videla pestrá i chutná!
-
2
Kuracie stehná som jemne vyklepal (pod ochrannou fóliou), posypal soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou korenia „Chmeli-Suneli“ (koriander, fenikel, sladká mletá i pálivá mletá paprika, bazalka, bobkový list, kurkuma, mäta, majorán, horčica) a postupne ich poukladal
-
3
jedno na druhé, nechal vstrebať chute, než som pripravil hubovú plnku.
-
4
Na rastlinnom oleji som orestoval pokrájanú šalotku spolu s hlivou kotúčovou (niekedy označovanej aj ako „Kráľovské fanfáry“) a bielymi hubami enoki.
-
5
Všetko po povrchu posypal mletou sladkou paprikou, premiešal a zo 5-7 minút podusil.
-
6
Keď huby zmenšili svoj objem, pridal som k nim sterilizovaný hrášok bez nálevu, pokrájanú hrubostennú červenú papriku, pokrájané lístočky petržlenovej vňate, žĺtok vajíčka a jeho vyšľahaný bielok.
-
7
Premiešal, podusil a následne použil ako
-
8
plnku medzi dva odpočinuté vyklepané kuracie stehná, spojil ich špáradlami.
-
9
Obalil v „trojobale“ (hladkú múku som nahradil mandľovou) a vypražil ako tzv. „Wiener Schnitzel“ (bravčová masť, maslo, olej).
-
10
Pekne na červeno-hnedo...
-
11
Podával som ich s pečenými zemiakmi a okrou v znojemskom náleve. Dobrú chuť Vám, priatelia!
Pekný popis, foto a chuť určite fantastická. Chválim👍