Vyprážané kuracie stehná
Vyprážané kuracie stehná

Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli fotorecept

sracz - fotkasracz, 28. mája 2024
Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept)
Foto: sracz

V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni. Zvyšok „kráľovských trúb“ sa Zobraziť celý popisV obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni. Zvyšok „kráľovských trúb“ sa tiež hodil. Dnes si Vám dovoľujem predstaviť kuracie stehná bez kostí a kože, plnené s preddusenou zmesou trúbkových húb (hlivy kotúčovej) a hrubostennou červenou paprikou, ktoré som podával s pečenými zemiakmi. Podľa našich chutí a mojich skúseností si trúbové huby určite zaslúžia predstavenie ako hlavné jedlo, či ako aj chutná príloha.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
podľa chuti
podľa chuti
2-3 ML
3-4 PL (alebo olivový)
250 ml pokrájaná
200 g
150 g
2-3 KL
120-150 g
1-2 ks
1 ks pokrájaná
240-250 ml (pokrájané lístočky)




Postup

  1. 1

    Mne sa tá zostava na štarte videla pestrá i chutná!

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehná som jemne vyklepal (pod ochrannou fóliou), posypal soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou korenia „Chmeli-Suneli“ (koriander, fenikel, sladká mletá i pálivá mletá paprika, bazalka, bobkový list, kurkuma, mäta, majorán, horčica) a postupne ich poukladal

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    jedno na druhé, nechal vstrebať chute, než som pripravil hubovú plnku.

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rastlinnom oleji som orestoval pokrájanú šalotku spolu s hlivou kotúčovou (niekedy označovanej aj ako „Kráľovské fanfáry“) a bielymi hubami enoki.

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko po povrchu posypal mletou sladkou paprikou, premiešal a zo 5-7 minút podusil.

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď huby zmenšili svoj objem, pridal som k nim sterilizovaný hrášok bez nálevu, pokrájanú hrubostennú červenú papriku, pokrájané lístočky petržlenovej vňate, žĺtok vajíčka a jeho vyšľahaný bielok.

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešal, podusil a následne použil ako

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    plnku medzi dva odpočinuté vyklepané kuracie stehná, spojil ich špáradlami.

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Obalil v „trojobale“ (hladkú múku som nahradil mandľovou) a vypražil ako tzv. „Wiener Schnitzel“ (bravčová masť, maslo, olej).

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pekne na červeno-hnedo...

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podával som ich s pečenými zemiakmi a okrou v znojemskom náleve. Dobrú chuť Vám, priatelia!

    Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu