Kurací rezeň Hawaii s liptovským oštiepkom fotorecept
Môj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova. Výslednú chuť „diela“ som obohatil aj strúhaným jadrom orecha kokosovej palmy, ktorým som Zobraziť celý popisMôj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova. Výslednú chuť „diela“ som obohatil aj strúhaným jadrom orecha kokosovej palmy, ktorým som ochutil jemnú strúhanku pri prvom obaľovaní rezňov. Druhé obaľovanie som realizoval už len jednoduchou japonskou hrubšou strúhankou panko (panko bread crumbs), ktorej štruktúra zabezpečuje jemné nadvihnutie mäsa pri jeho vyprážaní, čím sa nepripáli. Servíroval som so zemiakmi pečenými v rúre, ale ani zemiaková kaša neuberie na chuti obeda.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (bez kosti a kože) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo korenie 4 farieb) |
|
podľa potreby |
|
10-12 PL (alebo rastlinný) |
|
4-6 plátkov (konzervovaný) |
|
2/3 PL (+ na vyprážanie) |
|
4-6 plátkov |
|
Na obaľovanie: | |
2-3 PL |
|
3-4 ks čerstvé |
|
2-3 PL |
|
120-150 ml |
|
3-4 PL |
|
80-100 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná som na podložke (denku) prikryl celofánovou fóliou a jemne rozklepal asi na 10 mm hrubé plátky. Jemne, po obidvoch stranách, posypal soľou, čerstvo mletým čiernym korením, mandľovou múkou (ak by som bol nemal, posypal by som ich jemne hladkou múkou) a nechal zo 5-7 minút odpočinúť.
-
2
Na mäso som rozložil tenšie plátky údeného liptovského oštiepka a kolieska ananásu, ktoré som predtým po obidvoch stranách narýchlo opiekol na rozpálenom masle.
-
3
Potom každú porciu prikryl voľným kuracím plátom, opäť posypal mandľovou múkou a
-
4
obalil vo vajíčkach vyšľahaných so šľahačkovou smotanou, v jemnej strúhanke zmiešanou so strúhaným kokosom, opäť vo vajíčkach so „šlahetkou“ a na to v panko strúhanke.
-
5
Na panvici som rozohrial olivový olej (!!! nie panenský!!!) s 3 PL masla a rezne z každej strany opiekol (po asi 5-6 minút).
-
6
Podával som na obed s pečenými zemiakmi.
Diskusia k receptu