Výborné vyprážané agátové kvety
foodblog Medové motúzy, včera 18:00

Foto: Jana Štrbková
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty. Kvietky sú veľmi Zobraziť celý popisVyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty. Kvietky sú veľmi aromatické a sladké, sú teda perfektnou surovinou na prípravu dokonalej delikatesy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Agátové kvety otrasieme, aby sme ich zbavili prípadného hmyzu.
- 2
Na cestíčko oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme pevný sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dopenista. Potom striedavo za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku a studenú vodu. Nakoniec jemne primiešame sneh.
- 3
Olej nalejeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme rozpáliť.
- 4
Kvety postupne ponárame do cestíčka, necháme trochu odkvapkať a vyprážame dozlatista v oleji. Po dvoch minútach môžeme otočiť a vyprážať ešte minútu. Vypražené kvety preložíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.
- 5
Podávame ešte teplé, posypané práškovým cukrom.
Tiež kvety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu