Vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety

Výborné vyprážané agátové kvety

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 18:00
Výborné vyprážané agátové kvety
Foto: Jana Štrbková

Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty. Kvietky sú veľmi Zobraziť celý popisVyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty. Kvietky sú veľmi aromatické a sladké, sú teda perfektnou surovinou na prípravu dokonalej delikatesy.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 súkvetí
1 ks
2 PL
100 g
150 ml
Na vyprážanie:
500 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Agátové kvety otrasieme, aby sme ich zbavili prípadného hmyzu.

  2. 2

    Na cestíčko oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme pevný sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dopenista. Potom striedavo za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku a studenú vodu. Nakoniec jemne primiešame sneh.

  3. 3

    Olej nalejeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme rozpáliť.

  4. 4

    Kvety postupne ponárame do cestíčka, necháme trochu odkvapkať a vyprážame dozlatista v oleji. Po dvoch minútach môžeme otočiť a vyprážať ešte minútu. Vypražené kvety preložíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.

  5. 5

    Podávame ešte teplé, posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

mamka4
tak toto vidím 1.krát. Už niekoľko rokov sa odhodlávam na kvety bázy vyprážané, ešte k tomu nedošlo, ale možno raz.