Langoše

bramborka21 - bez fotkybramborka21, 20. mája 2020
12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
30 g
1 ČL
podľa chuti
200 ml
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, vajíčko, soľ a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, odtrhávame z neho kusy, ktoré rukami formujeme do tvaru langoša. Pečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.

Diskusia k receptu

anastaz
Iba 2 PL oleja? Keď vidím vyprážať langoše, tak vždy v oleji plávajú.