Sladké ryžové krokety
Foto: ryzasos
Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke. Na
tento recept sa ideálne hodí strednozrnná Zobraziť celý popisVynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke. Na
tento recept sa ideálne hodí strednozrnná ryža SOS Classic. Krokety majú jemný nádych vanilky a pomaranču. V spojení s
čokoládovou omáčkou sú naozaj neodolateľné.
Zdroj: Ryža SOS
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko s vanilkovým strukom zohrejte na 80 °C. Po 5 minútach zvýšte plameň a nechajte zovrieť. Pridajte ryžu SOS Classic, znížte plameň a varte 15 minút. Odstavte.
- 2
Posypte cukrom a nechajte vychladnúť.
- 3
Do ryže pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Odložte do chladničky na 2 hodiny.
- 4
Vaječné bielky vymiešajte, ale nie do snehu. Mandle nasekajte.
- 5
Zohrejte väčšie množstvo oleja.
- 6
Z ryžovej hmoty vyformujte guľôčky v priemere 3 cm. Namočte ich do bielkov, obaľte v nasekaných mandliach a dajte smažiť. Keď budú krokety osmažené dozlatista, vyberte a uložte na absorbujúci papier.
- 7
Podávajte s čokoládovou omáčkou.
Tiež ryžové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu