Ryžové krokety
Ryžové krokety

Sladké ryžové krokety

ryzasos - fotkaRyža SOS, 25. júla 2022. Komerčný recept.
Sladké ryžové krokety
Foto: ryzasos

Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke. Na tento recept sa ideálne hodí strednozrnná ryža SOS Classic. Krokety majú jemný nádych vanilky a pomaranču. V spojení s čokoládovou omáčkou sú naozaj neodolateľné.
Zdroj: Ryža SOS

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
300 ml
1 ks
20 g
100 g lúpané
3 ks
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko s vanilkovým strukom zohrejte na 80 °C. Po 5 minútach zvýšte plameň a nechajte zovrieť. Pridajte ryžu SOS Classic, znížte plameň a varte 15 minút. Odstavte.

  2. 2

    Posypte cukrom a nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Do ryže pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Odložte do chladničky na 2 hodiny.

  4. 4

    Vaječné bielky vymiešajte, ale nie do snehu. Mandle nasekajte.

  5. 5

    Zohrejte väčšie množstvo oleja.

  6. 6

    Z ryžovej hmoty vyformujte guľôčky v priemere 3 cm. Namočte ich do bielkov, obaľte v nasekaných mandliach a dajte smažiť. Keď budú krokety osmažené dozlatista, vyberte a uložte na absorbujúci papier.

  7. 7

    Podávajte s čokoládovou omáčkou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha