Tekvicové šišky
Tekvicové šišky

Plnené tekvicové šišky fotorecept

veekitchen - bez fotkyveekitchen, včera 18:50

Vyprážané tekvicové šišky plnené jemným krémom z Philadelphie stvorené pre toto chladné obdobie.
Zdroj: Instagram @vee.kitchen

8
porcií

Suroviny

Cesto:
2 ČL
1/2 pohára
1/2 pohára (teplé)
2 pohár
3 ČL
40 g rozpustené
1 ČL
 štipka
Krém:
250 g
2 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
Na obalenie:



Postup

  1. 1

    Z teplého mlieka, dvoch čajových lyžičiek cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút odpočívať, kým začne pracovať. Do misky pridáme múku, tekvicové pyré, zvyšok cukru, tekvicové korenie, štipku soli, roztopené a vychladnuté maslo a nakoniec aj pripravený kvások. Vymiesime hladké, pružné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Zakryjeme ho a necháme na teplom mieste kysnúť približne 1 až 2 hodiny, kým zdvojnásobí svoj objem.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na osem rovnakých častí a z každej vytvarujeme guľku. Každú guľku previažeme potravinárskym špagátikom tak, aby vznikol tvar malej tekvičky, ale špagát neutiahneme príliš, aby cesto malo priestor ešte podkysnúť. Tekvičky necháme odpočívať ďalších 15 až 20 minút.

    Plnené tekvicové šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme krém – v miske vymiešame krémový syr Philadelphia s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom, tekvicovým pyré a tekvicovým korením. Krém uložíme do chladničky.

  4. 4

    Podkysnuté tekvičky vyprážame v rozpálenom oleji s teplotou približne 170 °C z každej strany asi tri minúty, kým nie sú krásne zlatisté. Po vypražení ich necháme chvíľku vychladnúť, potom opatrne odstrihneme špagátiky a šišky obalíme v zmesi cukru a škorice. Pomocou škoricového drievka urobíme do každej šišky otvor, ktorý pomocou cukrárskeho vrecka naplníme vychladeným krémom. Na záver zapichneme do vrchnej časti polovicu škoricového drievka. Dobrú chuť.

    Plnené tekvicové šišky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu