Vyprážané pirohy
Vyprážané pirohy

Vyprážané pirohy s kyslou kapustou fotorecept

tatianka2008 - fotkatatianka2008, dnes 14:11

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 ks
2 PL
250 ml vlažné
1 ČL
1 bal.
1 ČL
Plnka:
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kvások: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie (1 balík sušeného som dala ja). Premiešame a necháme 10–15 minút napučať.

    Vyprážané pirohy s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: Do múky pridáme štipku soli, 1 vajce, olej a kvások. Vypracujeme mäkké, elastické cesto. Ak je príliš husté, pridáme trochu mlieka alebo vody.

  3. 3

    Kysnutie: Vrch cesta zasypeme múkou a zakryjeme čistou utierkou. Necháme cesto kysnúť prikryté cca 45–60 minút, kým zdvojnásobí objem.

    Vyprážané pirohy s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Pridáme kapustu (môžeš ju prepláchnuť, ak je veľmi kyslá) a trochu vody. Pridáme soľ, čierne korenie, rascu mletú. Dusíme cca 25–30 minút, kým je kapusta mäkká. Necháme vychladnúť. Tvarovanie: Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme kapustovou plnkou a dobre uzavrieme.

    Vyprážané pirohy s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyprážanie: Rozohrejeme olej na panvici (stredne vysoká teplota). Pirohy smažíme z oboch strán dozlata – asi 2–3 minúty z každej strany. Po usmažení ich necháme odkvapkať na papieri.

  6. 6

    Hotovo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu