Vyprážané pirohy s kyslou kapustou fotorecept
Postup
-
1
Kvások: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie (1 balík sušeného som dala ja). Premiešame a necháme 10–15 minút napučať.
-
2
Cesto: Do múky pridáme štipku soli, 1 vajce, olej a kvások. Vypracujeme mäkké, elastické cesto. Ak je príliš husté, pridáme trochu mlieka alebo vody.
- 3
Kysnutie: Vrch cesta zasypeme múkou a zakryjeme čistou utierkou. Necháme cesto kysnúť prikryté cca 45–60 minút, kým zdvojnásobí objem.
- 4
Plnka: Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Pridáme kapustu (môžeš ju prepláchnuť, ak je veľmi kyslá) a trochu vody. Pridáme soľ, čierne korenie, rascu mletú. Dusíme cca 25–30 minút, kým je kapusta mäkká. Necháme vychladnúť. Tvarovanie: Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme kapustovou plnkou a dobre uzavrieme.
- 5
Vyprážanie: Rozohrejeme olej na panvici (stredne vysoká teplota). Pirohy smažíme z oboch strán dozlata – asi 2–3 minúty z každej strany. Po usmažení ich necháme odkvapkať na papieri.
- 6
Hotovo. Dobrú chuť.
Tiež vyprážané pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu