Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 4. októbra 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 4. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 1 KL |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
| Puding: | |
| 1 ks |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v oleji.
- 2
Puding: Do vlažného mlieka rozšľaháme žĺtok s cukrom a so šafranom, mlieko privedieme do varu a zahustíme Solamylom.
- 3
Takto pripravený puding podávame so smaženými guľôčkami, posypanými práškovým cukrom, môžeme dozdobiť sezónnym ovocím.
Tiež kysnuté šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu