Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 4. októbra 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 4. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
|
|
Puding: | |
1 ks |
|
250 ml |
|
100 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v oleji.
- 2
Puding: Do vlažného mlieka rozšľaháme žĺtok s cukrom a so šafranom, mlieko privedieme do varu a zahustíme Solamylom.
- 3
Takto pripravený puding podávame so smaženými guľôčkami, posypanými práškovým cukrom, môžeme dozdobiť sezónnym ovocím.
Tiež kysnuté šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu