Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 20. januára 2022

Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený ? Nejak som sa mu vyhýbala, Zobraziť celý popisMilujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený ? Nejak som sa mu vyhýbala, lebo som si vravela, čo môže byť také iné na bryndzových pirohoch. A hlavne všetky tie tradičné recepty na pirohy mi prišli troška zložité kvôli strúhaniu zemiakov ? Tento recept ma zaujal hlavne svojou jednoduchosťou.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
2 PL
40 g rozpustené
1 ks
100 ml
Plnka:
200 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si cesto z múky, tvarohu, rozpusteného masla, vajca, soli a vody. Vodu nedajte hneď všetku, ale postupne ju pridávajte, aby ste dostali pekne cesto, ktoré sa dá vaľkať.

  2. 2

    Cesto môžeme nechať chvíľku postáť a zatiaľ si pripraviť plnku. Tú urobíme iba zmiešaní bryndze a kyslej smotany. Ak by sa Vám zdala moc riedka, pridajte troška múky.

  3. 3

    Hotové cesto dáme na pomúčenú dosku alebo kľudne aj len na linku ? a vyvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm. Cesto bude vláčne tak je možné, že ho budete musieť viac podsypávať múkou. Vykrajovátkom vykrojíme kolieska, ktoré naplníme plnkou a kraje dobre zatlačíme. Ak pracujete iba s pohárom, tak si vykrojené koliesko cesta preložíte a vidličkou pozatláčate okraje, aby plnka nevytiekla. Takto pripravené pirohy dáme variť do vriacej osolenej vody na cca 5 minút. Alebo kým nevyplávajú na povrch.

  4. 4

    Ak Vám ostala plnka, tak ju môžete zriediť ešte s kyslou smotanou poprípade s jogurtom a poliať s tým pirohy. Ja som na ozdobu zvolila nasekanú pažítku a slaninku. Ale to už je na Vás, s čím pirohy budete podávať.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, určitě by to šlo i s jiným druhem náplně. Mně by chutnalo.
drajan
tak toto vyskúšam, ukladám! veľmi ma oslovil tento recept pre zjednodušenie od "klasiky", čo sa mi často nechce... dakujem
jankadomka
@drajan (21.1.2022 11:05)
Dakujem :) ano ano toto je aj u mna problem 😅 aj obycajne halusky robim radsej z muky ako zo zemiakov kvoli jednoduchosti
1x drajan




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia