Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Cesnačka s maslovými krutónmi

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2022
Cesnačka s maslovými krutónmi
Foto: Zuzana Sisáková
30 minút
príprava

Suroviny

8 strúčikov
2 ks väčšie
2 PL
2 PL
1 l
1 ks
Krutóny:
4 krajce
2 PL




Postup

  1. 1

    Krutóny: Z toastového chleba odrežeme kraje a nakrájame ho na kocky. Kocky chleba opečieme na masle a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Polievka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zápražku. Cesnak rozpučíme a pridáme do zápražky. Pár sekúnd pražíme, zalejeme vývarom, vložíme na kocky nakrájané zemiaky a necháme variť.

  3. 3

    Keď sú zemiaky mäkké, pridáme rozmiešané vajíčko a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s krutónmi.

Diskusia k receptu

pavel2000
Nedávam múku ani krutóny.
Ale kolmo nakrájame hrubšie rezance- Olomoucké syrečky.
Zalejem na tanieri horúcejšou polievkou, aby sa syrečky čiastočne natavili...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia