Cesnačka s maslovými krutónmi
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2022
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2022
Foto: Zuzana Sisáková
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Krutóny: Z toastového chleba odrežeme kraje a nakrájame ho na kocky. Kocky chleba opečieme na masle a necháme vychladnúť.
- 2
Polievka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zápražku. Cesnak rozpučíme a pridáme do zápražky. Pár sekúnd pražíme, zalejeme vývarom, vložíme na kocky nakrájané zemiaky a necháme variť.
- 3
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme rozmiešané vajíčko a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s krutónmi.
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale kolmo nakrájame hrubšie rezance- Olomoucké syrečky.
Zalejem na tanieri horúcejšou polievkou, aby sa syrečky čiastočne natavili...