Foto: jankadomka
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a necháme ju vychladnúť.
- 2
Do vychladnutej kaše zamiešame vajíčko a múku. Múku pridávame radšej postupne, aby vzniklo nelepivé a tvarovateľné cesto. Dôležité je ho neurobiť príliš tuhé, aby boli šúľance pekne jemné a mäkké. ?
- 3
Predtým ako začneme robiť šúľance, dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom sa budú variť. Z cesta urobíme valček. Nakrájame ho na menšie kúsky, z ktorých ušúľame šúľance. Hádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyberieme ich.
- 4
Hotové šúľance polejeme rozpusteným maslo a posypeme makom a cukrom podľa vlastnej chuti ?
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ? Tak dúfam že sa podaria ??
Ďakujem aj ja ?
Podarilo sa, len sme sa oblizovali, mňam.
tak to ma velmi tesi :)
Sulance robievam uz len podla vasho receptu. Vyskusala som ich viacero, no ked som urobila takto, deti zahlasili, ze ine uz robit nemam. Dakujem za recept.