2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 ml |
|
4-5 PL |
|
15 g |
|
1 ks menšie (veľkosť S) |
|
140 g |
|
|
|
Navrch: | |
roztopené |
|
mletý |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a necháme ju vychladnúť.
- 2
Do vychladnutej kaše zamiešame vajíčko a múku. Múku pridávame radšej postupne, aby vzniklo nelepivé a tvarovateľné cesto. Dôležité je ho neurobiť príliš tuhé, aby boli šúľance pekne jemné a mäkké. ?
- 3
Predtým ako začneme robiť šúľance, dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom sa budú variť. Z cesta urobíme valček. Nakrájame ho na menšie kúsky, z ktorých ušúľame šúľance. Hádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyberieme ich.
- 4
Hotové šúľance polejeme rozpusteným maslo a posypeme makom a cukrom podľa vlastnej chuti ?
Tiež Šúľance:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Ďakujem 🤗 Tak dúfam že sa podaria 😉🙂
Ďakujem aj ja 🙂
Podarilo sa, len sme sa oblizovali, mňam.
tak to ma velmi tesi :)