Šúľance
Šúľance

Krupicové šúľance s makom

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 21. januára 2022
2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
4-5 PL
15 g
1 ks menšie (veľkosť S)
140 g
Navrch:
 roztopené
 mletý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a necháme ju vychladnúť.

  2. 2

    Do vychladnutej kaše zamiešame vajíčko a múku. Múku pridávame radšej postupne, aby vzniklo nelepivé a tvarovateľné cesto. Dôležité je ho neurobiť príliš tuhé, aby boli šúľance pekne jemné a mäkké. ?

  3. 3

    Predtým ako začneme robiť šúľance, dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom sa budú variť. Z cesta urobíme valček. Nakrájame ho na menšie kúsky, z ktorých ušúľame šúľance. Hádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyberieme ich.

  4. 4

    Hotové šúľance polejeme rozpusteným maslo a posypeme makom a cukrom podľa vlastnej chuti ?

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha