Pečená bravčová panenka s rozmarínom
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 6. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 6. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Panenku odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme zo všetkých strán. Vložíme do pekáča, zalejeme vývarom, posypeme nasekaným rozmarínom a nadrobno nakrájanou cibuľou a vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov (s ventilátorom alebo 190 stupňov bez neho). Pečieme asi pol hodiny.
- 3
Po upečení panenku zabalíme do alobalu a necháme odstáť vo vypnutej rúre.
- 4
Pred podávaním panenku nakrájame na plátky a ozdobíme bylinkami. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, s pečenou či dusenou zeleninou alebo s pečenými zemiakmi.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu