Pečená bravčová panenka
Pečená bravčová panenka

Pečená bravčová panenka s rozmarínom

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 6. marca 2022
Pečená bravčová panenka s rozmarínom
Foto: Shutterstock.com
4
porcie

Suroviny

1 ks
2 PL
2 PL
120 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme zo všetkých strán. Vložíme do pekáča, zalejeme vývarom, posypeme nasekaným rozmarínom a nadrobno nakrájanou cibuľou a vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov (s ventilátorom alebo 190 stupňov bez neho). Pečieme asi pol hodiny.

  3. 3

    Po upečení panenku zabalíme do alobalu a necháme odstáť vo vypnutej rúre.

  4. 4

    Pred podávaním panenku nakrájame na plátky a ozdobíme bylinkami. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, s pečenou či dusenou zeleninou alebo s pečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha