Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Pečené jahňacie kotlety s bylinkami

Jarmila Horváthová
Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 3. apríla 2022
Pečené jahňacie kotlety s bylinkami
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

zvyčajne 8 rebier
60 ml
2 PL čerstvý
2 ČL čerstvý
6-8 strúčikov
z 1 citróna
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie rebierka nakrájame na jednotlivé kotlety, ktoré osolíme a okoreníme a uložíme do pekáča. Do mixéra dáme olivový olej, nasekaný rozmarín a tymian, cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru a rozmixujeme najemno. Marinádou potrieme jahňacie kotlety a mäso necháme 1 hodinu marinovať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 230 stupňov. Jahňacie kotlety pečieme 15 minút. Potom ich otočíme a pečieme ďalších 10 minút alebo podľa toho, ako prepečené chceme mäso mať.

  3. 3

    Upečené jahňacie mäso necháme 10 minút odpočívať. Dozdobíme bylinkami a podávame.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Jarné, Pečené

Diskusia k receptu