Pečené jahňacie kotlety s bylinkami
Jarmila Horváthová
Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 3. apríla 2022
Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 3. apríla 2022
Foto: Shutterstock.com
Suroviny
zvyčajne 8 rebier |
|
60 ml |
|
2 PL čerstvý |
|
2 ČL čerstvý |
|
6-8 strúčikov |
|
z 1 citróna |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Jahňacie rebierka nakrájame na jednotlivé kotlety, ktoré osolíme a okoreníme a uložíme do pekáča. Do mixéra dáme olivový olej, nasekaný rozmarín a tymian, cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru a rozmixujeme najemno. Marinádou potrieme jahňacie kotlety a mäso necháme 1 hodinu marinovať pri izbovej teplote.
- 2
Rúru rozohrejeme na 230 stupňov. Jahňacie kotlety pečieme 15 minút. Potom ich otočíme a pečieme ďalších 10 minút alebo podľa toho, ako prepečené chceme mäso mať.
- 3
Upečené jahňacie mäso necháme 10 minút odpočívať. Dozdobíme bylinkami a podávame.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu