Kuracie mäso
Kuracie mäso

Horúce kuracie štvrte fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 23. apríla 2022
Horúce kuracie štvrte (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť veľa piva, alebo vína na hasenie ohňa v ústach.

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
250 g extra pálivé
3 ks
8 strúčikov
250 g (Hellmanns)
300 ml
1/2 KL
1 KL domáca (kto chce)




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na pol mesiace. Cesnak očistíme a potom nastrúhame na malých okách. Feferónky zbavíme stopiek a krájame na polovice. Do nádoby dáme polovicu cibule, feferóniek a cesnaku.

    Horúce kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na to uložíme kuracie štvrte, okoreníme, osolíme.

    Horúce kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A naložíme na to zvyšok cibule, cesnaku a feferóniek.

    Horúce kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polejeme kečupom po celej ploche. Nakoniec podlejeme čiernym pivom. Zakryjeme a dáme piecť do rúry na 180 °C na hodinu.

    Horúce kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom sa na vás usmeje takáto dobrota.

    Horúce kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jeme to s chlebom a riadne zapíjame, pretože je to stále horúce aj keď to vychladne.

    Horúce kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kuko95
Aj ja milujem pálivé a z tohto musia ísť riadne ohne.mnam..urcite to oprobujem akurát bez toľkej cibule nemám ju rád 😁
2x haji a kvakac
haji
Já nevím, toto horúce kura muselo nahodit v hasičské zbrojnici hlásič požáru. Ach jo, takový adrenalin v papulke nezahasí ani - nic. Krásná práce, skvělý chlapský recept, fotečky propalují aj samotnú Varechu.
Krásný večer k vám!
kvakac
Vďaka za vám za komenty. Tu bol nápad podľa špekačiek, tiež sa tak robia. No ale verte a čí nie pivo a víno sa dopilo bezo zvyšku.
sracz
... aj ja som za všetky recepty v štýle "ČDD a ČChD", ktoré napodiv zvlášť "zabodujú" u nežnejšej, spravidla nadpolovičnej, časti mojich "chosníkov a hodovníkov"! Krásne gramotne si experimentoval @Kvajac vážený priateľ a umne si využil aj "minimaxy"! Nech Ti to i naďalej šmačne varí v prospech Tvojej pospolitej obce obdivovateľov!
1x kvakac
kimlo
Vyzerá to výborne, špekáčiky na pive robievam, tak skúsim aj s kuraťom...
1x kvakac
kvakac
@sracz (24.4.2022 19:51)

Vďaka za komentár. Ako jedlo aj dezifencia je to dobré.
kvakac
@kimlo (25.4.2022 11:28)

Skús kamarát oplatí sa. všetky choroby z tela zaženie. Štípalo to ako čert