Lekvárové buchtičky bez kysnutia
Foto: jankadomka
Tieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode. A raz mi mama ukázala univerzálne cesto bez kysnutia, ktoré bolo ako stvorené na “TIE” Zobraziť celý popisTieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode. A raz mi mama ukázala univerzálne cesto bez kysnutia, ktoré bolo ako stvorené na “TIE” lekvárové buchtičky z obchodu. Samozrejme, môžete ich plniť čím len chcete. Napríklad aj pudingom alebo tvarohom. Je to len na vás ?
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si hlboký plech 20x30 cm.
- 2
Do veľkej misy dáme všetky ingrediencie okrem bielkov a začneme miesiť cesto.
- 3
Do už jemne prehneteného cesta pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. A teraz to všetko musíme dobre pracovať na husté cesto, ktoré sa odlepuje od misy.
- 4
Hneď ako sme spokojní s cestom, môžeme s ním ďalej pracovať. Cesto rozdelíme na 24 kúskov, ktoré rozvaľkáme na placku. Do stredu placky dáme lekvár a zabalíme do guľôčky.
- 5
Ukladáme do plechu tak, že si namastíme ruky olejom a dobre pomažeme aj guľôčku.
- 6
Keď naplníme plech, šup s ním do rúry na 180 °C cca 25 minút.
- 7
Hneď po upečení prikryjeme cesto mokrou utierkou a necháme úplne vychladnúť. Vtedy cesto pekne zmäkne a ostane dlho vláčne. ?
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu