Pečené buchty
Pečené buchty

Lekvárové buchtičky bez kysnutia

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 21. januára 2022

Tieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode. A raz mi mama ukázala univerzálne cesto bez kysnutia, ktoré bolo ako stvorené na “TIE” Zobraziť celý popisTieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode. A raz mi mama ukázala univerzálne cesto bez kysnutia, ktoré bolo ako stvorené na “TIE” lekvárové buchtičky z obchodu. Samozrejme, môžete ich plniť čím len chcete. Napríklad aj pudingom alebo tvarohom. Je to len na vás ?

24
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
50 g
1 bal.
1/2 bal.
200 ml vlažné
2 ks
Na plnenie:
podľa chuti
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si hlboký plech 20x30 cm.

  2. 2

    Do veľkej misy dáme všetky ingrediencie okrem bielkov a začneme miesiť cesto.

  3. 3

    Do už jemne prehneteného cesta pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. A teraz to všetko musíme dobre pracovať na husté cesto, ktoré sa odlepuje od misy.

  4. 4

    Hneď ako sme spokojní s cestom, môžeme s ním ďalej pracovať. Cesto rozdelíme na 24 kúskov, ktoré rozvaľkáme na placku. Do stredu placky dáme lekvár a zabalíme do guľôčky.

  5. 5

    Ukladáme do plechu tak, že si namastíme ruky olejom a dobre pomažeme aj guľôčku.

  6. 6

    Keď naplníme plech, šup s ním do rúry na 180 °C cca 25 minút.

  7. 7

    Hneď po upečení prikryjeme cesto mokrou utierkou a necháme úplne vychladnúť. Vtedy cesto pekne zmäkne a ostane dlho vláčne. ?

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík ze špaldovej múky a krásné foto! Díky za sdílení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia