Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Marinovaná krkovička pod syrom fotorecept

afataga - fotkaafataga, 10. apríla 2022
Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept)
Foto: afataga

Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo. Ja Zobraziť celý popisZas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo. Ja obyčajne sypem koreniny od oka, takže niektoré množstvá sú len orientačné.

8
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

8 plátkov
2 PL
100 g strúhaný
 (až pred oprážaním)
100 ml
Marináda:
300 g (10 %)
2 PL
2 KL
2 KL
2 KL
1 KL
2 KL
3 ks nakrájaná
2 KL




Postup

  1. 1

    Deň vopred som si urobila marinádu, soľ som nedala.

    Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naložila som do nej mäso a dala do druhého dňa do chladničky.

    Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V deň D som vybrala mäso asi 1 hodinu pred úpravou. Pekáč som vymastila masťou, plátky mäsa som osolila a postupne opekala na panvici.

    Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ukladala som ho do pekáča. Do pohárika od pretlaku som dala cca 100 ml vody, vypláchla som ho a vodu naliala do hrnca so zvyšnou marinádou. Následne som to vyliala do panvice a snažila som sa uvoľniť výpek, ako niekto hovorí sajrajt. Ten som potom naliala na mäso a dala zakryté dusiť do rúry na 170 °C na 50 minút.

    Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som pekáč vybrala a posypala som syrom, ja som dala goudu, treba nie moc výrazný syr. Dala som odokryté ešte piecť na 10 minút. My sme mali ryžu ako prílohu, ale tiež ako kto chce, asi by sa dali aj zemiaky, kuskus, tarhoňa a pod.

    Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
Dakujem vsetkym za mile slova, ak niekto skusi, budem rada, ked date vediet, ci chutilo.
@haji a @dr my nemame radi zemiakovu kasu, salat bol, nefotila som ho.
@kimlo no ked to povies :-)

@redakcia , preco mi mechodia do mailu upozornenia na novy komentar?
2x haji a kvakac
redakcia
@afataga (11.4.2022 12:41)

Mailové notifikácie momentálne nechodia každému užívateľovi. Záleží to od toho, kedy sa užívateľ na Varecha.sk registroval. Pokiaľ vám ešte v nedávnej dobe mailové notifikácie chodili, skúste sa pozrieť, či ich nemáte v spame. Pripravuje sa testovanie nového odosielača mailových upozornení pre všetkých užívateľov.
evanaaa
Rezne v jogurte som práve teraz robila podľa receptu od @kimlo , ale morčacie, boli výborné, toto je síce odlišný recept, ale si ho uložím, a raz tiež spravím, len neviem s tým syrom, ja keď robím, tak aj na viac dní a ten syr by už asi na druhý deň dobrý nebol...? No, uvidím.....dobre to vyzerá.
afataga
@evanaaa (11.4.2022 21:55)

Dakujem, ja som do poslednej chvile uvazovala, ci dat syr, alebo nie. Tak skus dat syr len na 2 platky a na ostatne nie a uvidis.
haji
@afataga (12.4.2022 10:06)
Jsem registrovaná přes 6 let a nikdy mi mailové notifikacie nechodily. Takže jsem v klidu.
sracz
Nechcem sa Ti, vážená a milá @Afataga vtierať do priazne, ale milerád by som sa nechal pozvať k Tvojmu stolu s touto dobrotou. Niežeby som bol lenivý, ale tu som kus krkovičky, moja najobľúbenejšia časť bravčoviny, od 12. 12. 2005 nevidel. Obdivujem, chválim a slintám ako pes akademika Pavlova, no budem sa musieť opäť uspokojiť s plieckom či stehnom. Maj krásne požehnaní dni plné pohody a šťastia.


afataga
@sracz (14.4.2022 04:08)

Dakujem, hlasis sa neskoro. Slo by to aj z pekneho pliecka, stehno je dost suche, ale tebe to nemusim hovorit. Mily obrazok :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia