Pečené jahňacie mäso
Pečené jahňacie mäso

Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. apríla 2022

Jedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na ne je práve tento. Mäsko je úžasne mäkučké, jemné Zobraziť celý popisJedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na ne je práve tento. Mäsko je úžasne mäkučké, jemné a voňavé👌🥰
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/uzasne-jahnacie-rebierka-na-cesnaku.html?m=1

5
porcií
90 minút
na 180 °C
Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 strana (v celku)
8-10 strúčikov
cca 4 dl (na podliatie)




Postup

  1. 1

    Jahňacie rebrá na vonkajšej strane jemne pozakrajujeme, aby sa tá vrchná časť krajšie upiekla. Tú čisto mäsitú časť som odkrojila dole a prekrojila ešte na 3 časti, aby sa to zmestilo do pekáča🙂 Následne všetko dobre osolíme, posypeme oreganom a položíme na suchý pekáč. Na tenké krúžky nakrájaný cesnak rozdelíme na 2 časti, jednu porozsýpame pod mäso na pekáč a druhú časť hore na mäso. Takto dáme mäso do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a necháme ho tam dovtedy, kým sa nám nezačne už piecť.

    Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa už mäso začalo viditeľne celé piecť a chytá už kôrku, vyberieme ho, podlejeme vriacou vodou a zakryjeme celé dobre alobalom. Následne na dvoch kratších bokoch urobíme do alobalu zárez/zástrih, aby sa mäso nielen varilo/dusilo, ale zároveň aj trocha celý čas z tej vrchnej strany jemne opieklo🙂 Napokon pekáč vložíme späť do rúry a pečieme na 180 °C cca 1,5hodiny.

  3. 3

    Po čase mäso vyberieme, alobal dáme dole, mäso pootáčame a dáme naspäť ešte na cca 20 minút, aby sa krásne do zlatova opieklo👍

    Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko je úžasne mäkučké a veľmi dobrej chuti🙂 Jahňacie mäso má už samo o sebe vynikajúcu chuť, ale v kombinácii s cesnakom a oreganom je to jednoducho fantastická lahôdka😍😍 Podávať sa môže podľa chuti s chlebom, zemiakmi atď. Prajem dobrú chuť!

    Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Jahňacinu mám veľmi rada. V mrazničke mám rebierka, práve som uvažovala, ako ich pripravím ... a tu tvoj recept. Vďaka zaň. Pečiem podobne, ale doteraz bez oregana. teraz urobím podľa teba s oreganom.
cesminaz
@mamec určite neolutuješ🙂 vdaka za nahliadnutie @farbuska oregano a cesnak je fantastická kombinácia, verím že neolutuješ🙂 My ked aj grilujeme niečo jahňacie, napríklad kotlety, tak ich zvyknem okrem soli posypať aj trochou oregana-výborné! Ak vyskúšaš tieto rebierka, daj vedieť prosím. @haji dakujem, si zlatá👍 Príjemný deň všetkým!
cesminaz
@mijaita (10.4.2022 08:49)

Ano máš pravdu, je to velká dobrota🙂 a ver, že s oreganom ešte väčšia😂👌 Pozdravujem
evanaaa
Dnes som u nás pozerala jahňacinu, mali krásne stehná, ale také veľké, že by sa mi nepomestili ani do mrazničky, ani do rúry, a nemám ako ich preseknúť.....škoda.
farbuska
@cesminaz (10.4.2022 04:55)

Ešte raz ďakujem za tento jednoduchý a pritom veľmi chutný recept. Chuť jahňaciny v tejto úprave vynikne. Rebierka - a prihodila som aj jahňacie pliecko a 2 menšie jahňacie kolienka - som piekla na veľkonočnú nedeľu. Veľmi chutný výsledok. Kým som sa spamätala, že by bolo možno dobré odfotiť, už veľmi nebolo čo.
cesminaz
@farbuska dakujem krásne za odozvu, teším sa že mäsko v takejto úprave chutilo🥰 Ano a fotiť treba ihned po vybratí z rúry inak zmizne raz-dva ani sa človek nenazdá! @mamec 🥰 dakujem za milú odozvu, som rada že chutilo! @evanaaa treba ich dať bud preseknúť, alebo prepíliť priamo u mäsiara, aj ja to tak robím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia